Cropped landscape
Belföld
Bebizonyosodott végérvényesen, hogy szükség van a határkerítésre
2018-10-2620:24
Azzal, hogy Magyarország megépítette a déli határt védő kerítést megvédte az országot, az Európai Uniót, a V4-eket és az a mintegy 70 ezer főből álló migránsáradat, amely most a balkáni útvonalon tartózkodik most más útvonalon próbálja elérni az Európai Uniót – hívta fel rá a figyelmet Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Napi aktuális című műsorának pénteki adásában. 
A biztonságpolitikai szakértő szerint, ami a napokban a boszniai-horvát határon kitört zavargások kísértetiesen emlékeztetnek arra, ami 2015-ben a röszkei átkelőnél történtek, és szinte látni azt, mi várható a néhány nap múlva az Egyesült Államok és Mexikó határán. 

Nógrádi György idézte Sigmar Gabriel német szociáldemokrata politikust, miszerint soha nem szerette a magyar kormányt, de
ha a magyar kormány nem építi meg a kerítést, akkor Németország nem jutott volna levegőhöz.
Nógrádi György a Balkánnal kapcsolatban rámutatott, a boszniai háborúnak olyan következményei vannak, amelyekről szinte soha nem esik szó, ilyen például, hogy a háború éveiben különböző muzulmán szélsőségesek jelentek meg Boszniában. Ezek egy része felvette az állampolgárságot.

A boszniai-horvát határon kitört összecsapásokkal kapcsolatban Nógárdi György felfoghatatlannak nevezte, hogy a zavargásokat vezető iráni provokátort nem utasították ki évekkel ezelőtt. 

A biztonságpolitikai szakértő szerint most látni azt, milyen haszna van a Magyarország déli határát védő kerítésrendszernek, hiszen az embertömeg nem hazánk, hanem másfelől igyekszik bejutni az Európai Unió területére. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ