Cropped landscape
Belföld
Gulyás Gergely: Bővül a családok otthonteremtési kedvezménye
2018-10-2508:56
Gulyás Gergely a Kormányinfón ismertette milyen témákkal foglalkozott a kormány az utóbbi napokban. Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta továbbra is napirenden van a migrációs helyzet, amelynek most újra aktualitása van, hiszen 70 ezer migráns van a balkáni útvonalon. Ezzel kapcsolatban kijelentette: 
a fenyegetés egyelőre nem közvetlen, de nagyon közeli. Gulyás Gergely elmondta bővül a CSOK is, kiterjesztik a kétgyermekesekre, a háromgyermekeseknél pedig 15 millióra emelkedik a támogatás összege. 
A kormány napirendjén a migrációs helyzet sokszor szerepelt az elmúlt években, a belügyminiszter pedig most áttekintést adott az európai migrációs helyzetről, aminek különös aktualitása van. A magyar és az európai titkosszolgálatok jelentései és hírforrásai egyaránt azt mutatják, hogy mintegy 70 ezer migráns van a balkáni útvonalon, akik a bosnyák határnál vannak, észak felé mozognak és Magyarország irányába tartanak - kezdte meg a sajtótájékoztatóját Gulyás Gergely.

Kiemelte, Magyarország felajánlotta Horvátország számára a segítséget a határvédelemben. A magyar-horvát szakaszt is a belügyminiszter intézkedéseinek megfelelően megerősítették. 

A fenyegetés egyelőre nem közvetlen, de nagyon közeli 
- hangsúlyozta.

A kormány döntésének értelmében a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal helyett Idegenrendészeti Hivatal jön létre. Ez egyértelműen kifejezi a magyar választópolgároknak azt a szándékát, miszerint Magyarország nem lesz bevándorlóország - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A lakástámogatási program is szóba került, erről Gulyás Gergely azt mondta: mindazok a pénzek, amik fel fognak szabadulni a lakáskassza rendszer átalakításával azokat a családok számára új lakások létesítésének forrásaira fogják fordítani. 

Hozzátette, a CSOK is bővülni fog. Ez a gyakorlatban azt jelenti, a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt kiterjesztik a kétgyermekes családokra is. A háromgyermekeseknél pedig 15 millióra emelkedik a támogatás összege.

Változások lesznek az egészségügyben is, ami azt jelenti Budapesten nem három, hanem négy súlyponti kórház lesz. A Szent János kórház is súlyponti kórház lesz, ami azt jelenti 495 millió forintot fordítanak a fejlesztésére. 

A rezsicsökkentésből semmilyen körülmények között nem engedünk
- jelentette ki Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely teljes sajtótájékoztatója:
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ