Cropped landscape
Belföld
Georg Spöttle: Megismétlődhet a röszkei csata
2018-10-2519:02
Ugyanaz a forgatókönyv valósult meg a horvát határon, mint amit 2015-ben Röszkénél láthattunk. A menedékkérők ugyanolyan agresszívan viselkedtek, és taktikai okokból most is nőket és gyerekeket küldtek előre - mondta Georg Spöttle. A biztonságpolitikai szakértő arra reagált az ECHO TV Híradójának, hogy szerdán több mint száz migráns csapott össze a boszniai rendőrséggel, amikor megpróbált áttörni a határon, hogy átjusson az európai uniós Horvátországba .
2015. szeptember 16-án a bevándorlók megtámadták a magyar határőrség egységeit Röszkénél és megpróbálták áttörni a határkerítést, hogy belépjenek az EU területére. Georg Spöttle szerint ezek a jelenetek hamarosan megismétlődhetnek. A bosnyák-horvát határon ugyanis hasonló jelenet játszódott le szerdán. A biztonságpolitikai szakértő kiemelte: itt is szószólók hergelték a tömeget, az emberek pedig megpróbáltak erőszakos eszközökkel bejutni az Európai Uniót területére. 

Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint Röszkénél, a nőket és a kisgyerekeket terelték előre, ugye ők kaptak rögtön a könnygázból, ők sérültek szegények, tehát így próbálják meg ugye a liberális nyugati sajtót megmozgatni, hogy mondják, hogy ezek a szegények, miért tartják őket vissza
– nyilatkozta az ECHO TV Híradójának Georg Spöttle. 
 
A Nézőpont Intézet elemzője elmondta, a bosnyák és a horvát hatóságok is gondolkodnak a határkerítés építésén, ugyanakkor – mint arra Georg Spöttle rámutatott – komoly problémákat okozhat hazánknak, ha felépül a kerítés. Akkor ugyanis előfordulhat, hogy a migránsok újra a magyar határon akarnak majd áttörni. 

A kormány készül is megerősíteni a magyar határvédelmet, mind ugye létszámban, több katonát, több rendőrt, mind pedig ott, hol esetleg vannak gyenge pontok a határon, ott ugye a technikai határzárat még jobban megerősíteni, esetleg egy újabb kerítést húzni. Ez szerintem nagyon fontos, mert a migrációnak nincs vége, sőt azt lehet látni ugye, azt lehet tapasztalni, látni a hírekből, hogy afrikai országokból, például Szomáliából és Etiópiából rengetegen készülnek Európa felé
– hívta fel rá a figyelmet. 
 
Spöttle hozzátette, 60 -70 ezer menedékkérő rekedhetett a Balkánon azóta, hogy Magyarország befejezte a déli határkerítést. Szerinte arra lehet számítani, hogy az erőszakos határátlépési kísérletek meg fognak szaporodni. 

Georg Spöttle szerint Afrikából hatalmas embertömeg készül arra, hogy meginduljon Európa felé
Gulyás Gergely: 70 ezer migráns tart Magyarország felé

Mintegy 70 ezer migráns gyúlt össze a bosnyák határnál, és Magyarország felé tartanak - hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Ezek az illegális bevándorlók jelenleg 70 kilométerre vannak a magyar átkelőtől. 

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hazánk megerősítette a déli határ védelmét. 

ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ