Cropped landscape
Belföld
Rétvári Bence: Minden esetben a magyar emberek érdekeit kell néznünk
2018-10-2409:17
Az Országgyűlés szerdai ülése napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. Az ülésen Rétvári Bence kijelentette: minden esetben a magyar emberek érdekeit kell néznünk. Amikor nagyobb mértékben vissza tudtunk szerezni a szuverenitásunkat, akkor a függetlenségünk nagyobb léptékű volt. A parlamenti államtitkár üzent Brüsszelnek és minden más egykori gyarmati központnak, hogyha Brüsszelben lesz olyan közbiztonság, mint amilyen Budapesten van, akkor majd meghallgatjuk a tanácsaikat. De addig járjuk a magunk magyar útját.
Menczer Tamás Vadai Ágnes DK-s képviselő felszólalására reflektálva elmondta, a DK úgy lépett fel a határon túli magyarokkal szemben, ahogy a világ egyetlen pontján sem lenne elfogadható. Tisztességtelenül léptek fel, és ezt a viselkedést tartják a mai napig. Felhívta Vadai Ágnes figyelmét arra is, hogy az ő párt elnöke, miniszterelnök-jelöltje, Gyurcsány Ferenc semmi más mondanivalóval nem rendelkezett a választási kampány során, mint a határon túli magyarok elleni uszítás. Csak erről beszélnek és csak ezt képviselik - hangsúlyozta. 

Menczer Tamás felszólalása:
A Jobbik kezd úgy viselkedni, mint ahogyan Gyurcsány Ferenc szokott
 – jelentette ki Dömötör Csaba. Hozzátette, amennyiben zsákutcába futnak ne a választókat okolják. 

Ha összerakjuk a kijelentéseiket, akkor önök szerint a magyaroknak nincsen véleménye, három forintért bármire képesek lennének és egyébként is szolgalelkűek – mondta Dömötör Csaba a jobbikos nyilatkozatokkal összefüggésben. 

Dömötör Csaba felszólalása:
Rétvári Bence szerint október 23. másnapján a szabadságharcosokra emlékezve, az lenne méltó, ha itt a parlamentben nagyobb tisztelettel lennének egymás iránt – kezdte felszólalását a parlamenti államtitkár.  

Kiemelte:
Akik 62 évvel ezelőtt fegyvert fogtak a magyar szabadságért, a függetlenségért harcoltak. Azért, hogy ebben a parlamentben ma ne külföldről irányított képviselők üljenek, ne csak a párt utasításait kövessék, hanem a nép szuverenitását, a nemzeti függetlenségnek letéteményesei legyenek. 
Hozzátette, ez pedig egy nagy felelősség. 

Minden esetben a magyar emberek érdekeit kell néznünk. Amikor nagyobb mértékben vissza tudtunk szerezni a szuverenitásunkat, akkor a függetlenségünk nagyobb léptékű volt - magyarázta Rétvári Bence. 

A parlamenti államtitkár üzent Brüsszelnek és minden más egykori gyarmati központnak:
hogyha Brüsszelben lesz olyan közbiztonság, mint amilyen Budapesten van, akkor majd meghallgatjuk a tanácsaikat. De addig járjuk a magunk magyar útját
- zárta gondolatait. 

ECHO TV - A nemzet hangja/ MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ