Cover
Belföld
Márciusra készülhet el a 3-as metró északi szakasza
2018-10-2407:53
December helyett csak tavasszal érhet véget a 3-as metró felújítása az északi szakaszon. Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában beszélt ennek okairól, a nehézségeiről. Hozzátette, nem kizárt, hogy további csúszás lesz az átadásban. 
Az építőipari tevékenységek általában nem akkor fejeződnek be mint a kitűzött határidő – mondta a határidő eltolódásával kapcsolatosan Bíró Endre. 

Kifejtette, ebben az esetben egy összetett feladatról beszélhetünk hiszen pályaépítésről van szó, ugyanakkor rengeteg technológiai szerelő munka is tartozik hozzá.

Az északi szakasz 1990-ben került átadásra és az észak-déli metróvonalnak ez a legújabb szakasza. Éppen ezért valószínű, hogy sokkal több probléma jelentkezik majd a középső szakasznál, amely rosszabb állapotban van.  


Bíró Endre kiemelte, a legnagyobb probléma az, hogy
a mai napig nincs meg az a szerződés, ami azt a szervezetet fogja biztosítani amelyik ezt a munkát elvégezni. Ha ez nem jön létre, akkor tovább késlekedhet az átadás. 
A Metróért Egyesület elnöke ugyan reméli, hogy megvalósul a március végi határidő, de reálisnak inkább az áprilist vagy májust mondaná az északi rész elkészülésére.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ