Cropped landscape
Belföld
Gulyás Gergely: Magyarország hisz a V4-ek szolidaritásában
2018-10-2420:57
Bár mind a négy országnak mások a politikai érdekei, Magyarország hisz a V4-ek szolidaritásában - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ECHO TV V4 - Európa jövője című magazinjában. Gulyás Gergely úgy látja: a közép-európai országok társadalmai jól tudnak együttműködni, és ez az együttműködés az európai politikában kulcsfontosságú.
Gulyás Gergely szerint a visegrádi négyek felismerték a közös érdekeiket, és képesek ezt közösen képviselni. Felidézte: A 2004-ben csatlakozott országoknak sok mindenben közösek az érdekei, ráadásul a migrációs válság által gerjesztett értékvita kapcsán kiderült az, hogy a társadalmak között van egy szoros értékszövetség is.
Párthatárokon átívelően olyan közös pontokat lehet találni a társadalmi értékfelfogásokban, ami ezt az együttműködést szoros alapokra tudja állítani
- szögezte le a miniszter.
Hozzátette: a visegrádi együttműködés egyik alapja, hogy nem avatkozunk be egymás külpolitikájába, ebben is különbözünk a jelenlegi EU-s szokásoktól. Minden országban azzal kell együttműködni, akit demokratikusan megválasztanak. 

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a magyar miniszterelnök szava ma lényegesen nagyobb és súlyosabb, mint amit Magyarország lélekszáma és gazdasági súlya indokolna. Ennek ellenére Lengyelországnak a V4-es között mindig is kiemelt szerepe lesz, hiszen ők messze a legnagyobb ország.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - V4 - Európa jövője
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ