Cropped landscape
Belföld
Gémesi György: Gödöllőn megoldott a hajléktalanok ellátása
2018-10-2407:43
Saját Facebook-oldalára töltött fel egy videót Gémesi György, amelyben arra kéri a város lakóit, hogy ne adjanak pénzt a hajléktalanoknak, mert ők nem élelemre, hanem borra költik. Gödöllő polgármestere az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta: megoldották Gödöllőn a hajléktalan kérdést.
Gémesi György kiemelte: van olyan minőségű szálló, amely emberi körülményeket teremt a hajléktalanoknak. Ennek ellenére vannak olyan emberek, akik nem hajlandóak tudomásul venni az emberi körülményeket és nem akarnak bemenni a hajléktalanszállóra.
Azoknak, akik kint maradtak az utcán, azért ne adjanak pénzt, mert akkor nem tudjuk őket beterelni abba a sávba, ahol emberi körülmények vannak és szakemberek foglalkoznak velük. Ez volt a nyilatkozat lényege
- fogalmazott.

A Gödöllőn előállított hajléktalan férfi esetével kapcsolatban elmondta: erre az esetre vonatkozóan a törvény enyhe, mert nincs eszköz a hatóságok kezében, hogy a hajléktalanokat betereljék a szállókra.
Én a törvényt nem minősítettem, nem is az én dolgom. Nekünk, erre a valóban speciálisan Gödöllőn lévő esetre, nem volt megfelelő, mivel nem tudtunk megfelelően segíteni ezeken az embereken
- tette hozzá.
Gémesi György kiemelte: a törvény megjelenése előtt három hónappal már foglalkozott ezzel a kérdéssel és személyesen ismeri ezeket az embereket.
Voltam kint az utcán és beszélgettem velük és talán az elmúlt napok eseményeinek hatására egyet sikerült bevinnem közülük a hajléktalanszállóra és elkezdtük az életének újraépítését.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ