Cropped landscape
Belföld
Angard: A szuverenitásunkat most nem tankok ellen kell megvédeni
2018-10-2421:45
Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i beszéde, amelyben a közelgő EP-választási kampány került a középpontba. Az Angardban ezen kívül szó volt napjaink és az ’56-os viszonyok hasonlóságairól és különbözőségeiről, de terítékre kerültek a Schneider Tamás által elmondottak is.
Négy vitapartner: a pást baloldalán Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója és Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője és G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.
Gajdics Ottó úgy véli, a nemzeti ünnepekkel nem az a probléma, hogy az aktuálpolitika átszövi azokat, hanem az, hogy bizonyos politikai erők mások ünnepét teszik tönkre azzal, hogy a megemlékezéseket saját frusztrációjuk levezetésére használják fel.
G. Fodor Gábor arról beszélt, hogy az ellenzéki magatartás leginkább a politikai huliganizmus jellegzetességeivel írható le. A műsorban kijelentette, a morális alacsonyabb rendűség jellemzi mindazokat, akik erőszakra buzdítanak az ünneplések kapcsán. Az ő motivációjuk egyedül a hatalomszerzés és a hatalomféltés.
Závecz Tibor elmondta, hogy az ellenzéki pártok jelen állapotában túlzott elvárás, hogy egy közös platformon valamit fel tudjanak mutatni a jövő Magyarországával kapcsolatban. Nincs meg a közös üzenethalmaz, amely alkalmazható lenne a politikaformálásra. 

Tóth Csaba szerint Orbán Viktor beszéde következetes és koherens volt, ugyanakkor véleménye szerint ’56 szólt a demokráciáért való felkelésről is, ezért aztán azok, akik ma Orbán Viktorral szemben a magyar demokráciáért fellépnek, tiszteletet parancsolnak.

Závecz Tibor hozzátette: a többi párt megpróbált valami fajta a saját érdekének megfelelő politikai stílust és politikai tartalmat adni ennek az ünnepnek.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ