Cover
Belföld
Novák Előd: Tiltsák ki a közéletből az egykori kommunista vezetőket
2018-10-2221:48
A nagy múltfeltárásnak a része, egyik oldalági folyománya lenne a lusztrációs törvény. Erről szeretne törvényt elfogadtatni a Mi Hazánk Mozgalom. De hogy hány embert érintsen? A múlt rendszer első harminc, háromszáz vagy háromezer vezetőjét - ezekre még válaszolni kell. Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke volt az ECHO TV Napi aktuális című műsorának a vendége. 
Novák Előd felidézte, hogy jobbikos képviselőként nyújtott be a parlament elé egy lusztrációs törvényjavaslatot, amely véget vetett volna annak, hogy egykori állampárti vezetők jelenleg vezetői tisztséget tölthessenek be. Példaként hozta fel Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, aki KISZ KB-titkár volt. 

Szerinte be kellene végre fejezni a rendszerváltást, amelynek része a kommunista vezetők kitiltása és elszámoltatása. Megemlítette Biszku Bélát, aki az 1956-os forradalom utáni megtorlás egyik irányítója volt. 

Velkovics Vilmos kérdésére reagálva közölte: a Mi Hazánk Mozgalom szeretné lezárni a múltat, de ezt csak úgy lehet, ha kutathatóvá teszik a titkosított állambiztonsági aktákat. 
 
A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ