Cover
Belföld
A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni
2018-10-2213:26
A migráció morális megítélésével kapcsolatban azonos elvi állásponton vannak a kormánypártok a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesületével (CÖCE), a szervezet biztosította a Fidesz–KDNP-t elvi támogatásáról a jövő évi európai parlamenti (EP) és helyhatósági választáson. 
Közös célunk, hogy a bevándorláspárti erők szenvedjenek vereséget
– tájékoztatta a Magyar Időket Kósa Lajos a roma szervezet szombati évértékelő kongresszusán elhangzottakról. A Fidesz–KDNP önkormányzati választásért felelős országos kampányfőnöke kifejtette: elfogadhatatlan, hogy miközben az Európai Unió eurómilliárdokat költ olyan migránsokra, akik a közelmúltban érkeztek a kontinensre, az őshonos kisebbségek – köztük a cigányság – felzárkóztatására ezeknek az összegeknek mindössze a töredékét fordítják. Hozzátette: megállapodtak egy olyan munkacsoport létrehozásában is, amely a romák speciális munkaszocializációjának megfelelő foglalkoztatási formákat keresi.
 
Ajtai Tibor, a CÖCE elnöke a lapnak megerősítette: egyesületként a Fidesz–KDNP jelöltjeit fogják támogatni mind a 16 megyében, ahol számottevően jelen vannak. Elmondta: 250-260 hozzájuk kapcsolódó civil szervezettel vannak összeköttetésben, a támogatói nyilatkozatok szerint pedig több mint hetvenezer szimpatizánsuk van. A CÖCE Lungo Drommal való kapcsolatáról megjegyezte: egymást erősítő, teljes partneri kapcsolatot tart szükségesnek.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ