Cropped landscape
Belföld
Czunyiné Bertalan Judit: A civil szervezetek meg akarják kerülni a törvényeket
2018-09-2520:46
Több civil szervezet jelezte, hogy véleményük alapján a tevékenységük nem esik a bevándorlási különadó hatálya alá, a Migration Aid pedig párttá alakulását jelentette be Éjjeli Őrség néven. Czunyiné Bertalan Judit, a bizottság fideszes alelnöke szerint a Migration Aid lépése nyílt adóelkerülés. A képviselő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: egy olyan civil szervezet akar párttá alakulni, amely nyíltan egy Soros-hálózathoz tartozik, és támogatja az illegális bevándorlást.
A képviselő szerint a Migration Aid lépése egyértelműen joggal való visszaélés, a migrációt támogató szervezetként rá is vonatkozik a Stop-Soros törvénycsomag által előírt bevándorlási különadó. Szerinte a szervezet pártként is folytatná a migráció segítését.
Itt nem arról van szó, hogy van egy politikai csoport, aki pártot akar létrehozni a közéleti szerepvállalás okán, hanem meg akarnak kerülni egy jogszabályt
- fogalmazott.

A képviselő szerint nem a jogszabállyal van probléma, a bevándorlási különadót megtagadó civil szervezetek csupán a tervezet két olyan pontját próbálják kihasználni, amely alkalmat ad arra, hogy egyik szervezeti formából a másikba átjátssza a tevékenységét. Megerősítette: a kormány az Igazságügyi Minisztériumhoz fordul az ügyben.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta: azon szervezetek, akik nem érzik magukat érintettnek a bevándorlási különadó kapcsán, éppen a jogegyenlőség és az alapjogok mentén vívják a harcaikat, mégis pontosan egy olyan magatartást tanúsítanak, amellyel egy jogrendet kerülnek meg.
A képviselő kiemelte: a kormányzat a bevándorlási különadóból befolyó összeget a határvédelemre, a határzár megerősítésére fordítaná. Hozzátette: 
ma Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a migráció tekintetében, ez is igazolja, hogy a kormány döntései helyesek.
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ