Cropped landscape
Kultúra
Tapír született a debreceni állatkertben
2018-07-1812:20
Tapír született vasárnap a debreceni állatkertben, az állatot szerdától láthatja a közönség - közölte Nagy Gergely Sándor, a nagyerdei kultúrpark igazgatója szerdán, az állatkert tapírházában tartott sajtótájékoztatón.
Elmondása szerint 13 hónapi vemhesség után született meg a nőstény tapír, az állatkert tapírpárjának harmadik utóda. A páratlanujjú patásokhoz tartozó dél-amerikai tapírok 2011 óta vesznek részt a debreceni állatkert európai fajmegmentő programjában. A korábban született Rebeka a program keretében már Kína egyik állatkertjében látható - mondta Nagy Gergely Sándor. Az újszülöttet, az állatkert szokása szerint, a látogatók nevezik el - tette hozzá.

A szakember újdonságnak nevezte, hogy a tapírokat és a vízidisznókat együtt helyezték el, így érdekes megfigyeléseket végezhetnek például arról, hogyan védik kicsinyeiket a szülők.
Tapírkölyök (Tapirus terrestris) szüleivel a Debreceni Állat- és Növénykertben 2018. július 18-án. A közel hatkilogrammos dél-amerikai csíkos-pöttyös tapírlány 13 hónapnyi vemhesség után, július 15-én szülelett. / MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ