Cropped landscape
Belföld
Razzia: Alázat nélkül veszélyes játék a bátorság
2018-05-2216:49
A tudás és a bátorság a legjobb barátjuk. Saját kiképzésű, úgynevezett támadótűzszerészek dolgoznak a Terrorelhárítási Központnál. A magyar támadó tűzszerészek Európában is egyedülállóak. A Razzia a Terrorelhárítási Központtal forgatott.
Minden tiszteletem a szakmáé és a művelőié. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a TEK-ben ezt a szakmát meg tudtuk teremteni, és – túl azon, hogy fenn tudtuk tartani – előre tudtunk lépni az oktatás területén
- mondta Hajdu János a TEK főigazgatója, aki hozzátette: a támadótűzszerészek nemcsak hatástalanítanak, de feladatuk lesz olyan utak megnyitása is, ahol fizikai erővel már nem lehet átmenni.

A tűzszerész bombaruhája

Bombaruha néven vált ismertté a hétköznapi életben, azonban fontos tisztázni, hogy ez nem ruha – szögezte le André Antal vezető tűzszerész. Hozzátette: ez, a tűzszerész hatástalanítási feladatok során használt egyéni védőfelszerelés. A vezető tűzszerész elárulta: az egyetlen felület, amit nem véd a bombaruha az a kéz. A tűzszerésznek elengedhetetlen a kéz szabad mozgása – tette hozzá. Kiemelte: ugyanakkor 1800m/s-os sebességű repeszek ellen tökéletes védelmet biztosít, mely több mint a kétszerese egy karabélyból kilőtt lövedék sebességének.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ