Cropped landscape
Belföld
Győri Péter: Nem vagyok a baloldal józsefvárosi jelöltje
2018-05-2219:47
Győri Péter közgazdász, szociálpolitikus civilek és ellenzéki pártok jelöltjeként indul a júliusi józsefvárosi polgármester-választáson. A jelöltet támogatja a civilek mellett a Momentum Mozgalom, az LMP, az MSZP, a DK, a Szolidaritás, a Párbeszéd és a Liberálisok. A volt SZDSZ-es politikus az ECHO TV Napi aktuális című műsorában furcsának nevezte, hogy több sajtóorgánum is a baloldal jelöltjének nevezte. Közlése szerint ő a civilek jelöltje, akit a pártok támogatnak, ugyanakkor leszögezte, nem határolódik el a baloldali pártoktól. 
Győri Péter úgy gondolja, hogy ma Magyarországon – különösen a választások után – erősödniük kell a különböző civilszervezeteknek, a legfontosabbnak pedig azt nevezte, hogy meg kell tanulniuk együtt dolgozni. Az egykori fővárosi képviselő szerint az élet számos területén az emberek nagyon kevésbé tudnak együtt dolgozni úgy, hogy nem adják fel a saját nézeteiket. A Menhely Alapítvány elnöke szerint ebben a feladatban „egyfajta híd szeretne lenni”, különösen a fiatalok számára. 
 
Arra a műsorvezető kérdésre, hogy a mai napig a liberális eszméket vallja-e Győri Péter kijelentette, a szabadságot és a szolidaritást tartja a két legfontosabb értéknek. 
 
A tűcsereprogrammal kapcsolatban a szociálpolitikus úgy vélekedett, nagyon át kell azt gondolni, hogy milyen feltételekkel lehet a kábítószerfogyasztást, vagy pedig a különböző fertőzésveszélyeket csökkenteni.
 
A józsefvárosi közbiztonság kapcsán Győri Péter sajtómanipulációnak nevezte azt az Index-interjút, ami vele jelent meg a portálon. A volt fővárosi képviselő kiemelte: nem is adott interjút az Indexnek, az oldal nem is kérdezte őt. 

A teljes adás: 

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ