Cover
Belföld
Orbán Viktor: Kétszer, háromszor annyit kell dolgoznunk
2018-02-2614:33
orbán viktor, hódmezőváshely
Orbán Viktor nem aggódta túl a Fidesz vasárnapi, hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson elszenvedett vereségét. A Fidesz országos választmányának ülésére érkező miniszterelnök hétfőn délben a hvg.hu-nak úgy értékelte pártja vereségét: az emberek új polgármestert akartak választani, és meg is választották.
„Gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk. Hódmezővásárhely fontos város, mindig is a szívünkön viseltük a sorsát, ezután is mindent meg fogunk tenni fejlődéséért” – mondta a miniszterelnök.

A kérdésre, hogy a beváltnak tűnő ellenzéki összefogás miatt szerinte a Fidesznek kell-e változtatnia a stratégiáján, Orbán Viktor azt mondta: a Fidesznek azt a régi tudását kell tudnia felidézni, hogy soha nem adnak semmit ingyen vagy olcsón.
„Mi csak úgy véletlenül, vagy szerencse, vagy a többiek gyengesége révén sose nyertünk választást, ha mi nyerni akartunk, a mi közösségünknek kétszer, háromszor annyi energiát kellett mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgoznunk, ez a tanulság, és ezen fogunk dolgozni.”

A kormánypártoknak szembe kell nézniük az ellenfeleikkel, és el kell hárítaniuk a veszélyt, hogy azok kapjanak Magyarországon támogatást, akik bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot - mondta a miniszterelnök.
„Tehát az én számomra a választás tétje nem változott: egyetlen dologról szól, hogy bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem. Ha a mi közösségünk marad kormányon, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország, ha az ellenzék kerül hatalomra, Magyarország bevándorlóország lesz. Azt szeretném, hogy az emberek ezt a kérdést kellő súllyal és komolysággal fontolják meg. De a lényeg, hogy háromszor annyit kell dolgoznunk, mint most"
– zárta rövid értékelését a miniszterelnök.

hvg.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ