Cropped landscape
Belföld
Václav Klaus: Nemet kell mondani a határtalan társadalomra
2018-02-2207:28
Az egyetlen valódi megoldás a migrációs válság kezelésére a tömeges népvándorlás megállítása - hangsúlyozta Václav Klaus volt cseh államfő budapesti könyvbemutatóján. A politikus elmondta: meg kell érteni, hogy Európának nincs szüksége a jelenlegi, mesterségesen generált és szervezett népvándorlásra. 
Václav Klaus szerint az Európai Unió nem engedheti meg magának a határtalan társadalmat. 

Nem értek egyet a teljes schengeni utópikus eszmével, meggyilkolta az európai kulturális civilizációt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy határtalan társadalmunk legyen. A vezető európai politikusok legnagyobb hibája az volt, hogy határok nélküli társadalmat hoztak létre. (…) Amikor 2015 őszén Magyarország úgy döntött, hogy kerítést épít, szembe szállt az Európai Unióval és bebizonyította, hogy igenis szükség van határokra
– jelentette ki a volt cseh államfő

Václav Klaus kitért arra is, hogy több millió józanul gondolkodó európai, a cseh emberek többsége, és ő maga is támogatja Orbán Viktor magyar miniszterelnök bátor és Európában egyedülálló kiállását a migrációs válság kérdésében. 

Soros György és a hozzá hasonlóak, vagyis a sorosizmus az, ami valódi veszélyt jelent a szabadságunkra nézve. Soros György nincs egyedül, a politizált NGO-k és más nem kormányzati szervezetek veszélyforrást jelentenek és úgy kell tekinteni rájuk, mint a szabad társadalom ellenségei. Fontos jelenség manapság a multikulturalizmus és az illiberális ideológia, ami fénykorát éli. Ez egyszerűen nonszensz. A tömeges migrációt meg kell állítani. Találó név a Stop-Soros szlogen is, de az én jelszavam, a stop tömeges bevándorlás!
– közölte a politikus.
 
Václav Klaus exkluzív interjút adott az ECHO TV-nek, amelyet csütörtök este láthatnak Napi aktuális című műsorunkban
 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ