Cropped landscape
Belföld
Mosolyt csalt Karácsonyék arcára, hogy Szanyi Hitlerhez hasonlította Orbán Viktort + videó
2018-02-2207:01
Csupán költői túlzás, hogy Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő Hitlerhez, Leninhez és Sztálinhoz hasonlította Orbán Viktor miniszterelnököt - állítja Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. A szocialisták elnöke pedig úgy reagált az európai parlamenti képviselő szavaira, hogy Szanyi ezúttal kicsit tovább ment, mint kellett volna. Molnár Gyula - némi kínos hallgatás után - végül inkább Karácsonyra bízta a minősítés lehetőségét.
Mint, ahogy arról beszámoltunk Brüsszelben, egy nemzetközi könyvbemutatón Hitlerhez, Leninhez és Sztálinhoz hasonlította a magyar miniszterelnököt Szanyi Tibor. 
Szanyi Tibort azért szeretjük, mert sokszor költői túlzásokba esik
– ezt már Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mondta az ECHO TV-nek, amikor arról kérdeztük, hogy mi a véleménye arról, hogy a szocialista európai parlamenti képviselő tömeggyilkosokhoz hasonlította Orbán Viktort. 
 
Molnár Gyula, az MSZP elnöke Szanyi szavait betudja annak, hogy választási kampány van. Az ellenzéki politikus mosolyogva csak annyit mondott: 
 
Szanyi Tibor a szocialista párt része ebből a szempontból és ő mindig az volt, aki egy kicsit tovább megy, mint kell. választási kampány van. 
Azért szeretjük mert sokszor elszalad a képzelete. Egy kicsit talán messzebb, mint kellene, de temperamentumos emberek is elférnek egy ilyen széles szövetségben
– zárta le kérdésünkre Karácsony Gergely. 
  
A Fidesz korábban arra kérte a szocialistákat, állítsák le lejárató kampányukat, mert a magyar EP-képviselők a magyar választóknak tartoznak felelősséggel, magyar érdekeket kell szolgálniuk. 
  
ECHO TV – A nemzet hangja 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ