Cropped landscape
Belföld
A gyerekeket is felhasználja a Soroshoz köthető Amnesty International
2018-02-2206:39
Amnesty International, soros györgy, migráció, Ahmed H., stop soros, orbán viktor, Nyílt Társadalom Alapítványok, Norvég Alap, Ökotárs Alapítvány
Ma mutatta be éves jelentését az Amnesty International, amely az utóbbi időben leginkább a kormányellenes hangulatkeltésről volt ismert: tagjai kiálltak a migránsok befogadása mellett, felszólaltak a terrorizmussal vádolt Ahmed H. érdekében, miközben elutasították a civil törvény módosítását és a Stop Soros tervezetet is - írta a Magyar Idők.

Aligha tartogat sok jót az Amnesty International (AI) 2017/2018-as jelentése, amelyet ma mutattak be az emberjogi fundamentalista szervezet vezetői, hiszen a társaság egyike a magyar kormány legkeményebb kritikusainak, s minden alkalmat megragad, amikor bírálni lehet annak politikáját. Éves beszámolójukban korábban is támadást intéztek már Orbán Viktor ellen, mondván: a miniszterelnök és a kabinet politikája veszélyezteti a szabadságjogokat, és a diktatúra kiépülése felé vezet. 

A csoport magyarországi divíziója ugyan az utóbbi években nem kapott pénzt Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatától, az ír szárnynak viszont 137 ezer euró, azaz nagyjából 43 millió forint jutott egy életellenes, abortuszpárti kampányra. A hazai csoport finanszírozói között ott találjuk a Norvég Alapot és az Ökotárs Alapítványt, s az is elmondható róla, hogy rendszeresen és szorosan együttműködik a milliárdos szponzoráltjaival. Politikai szerepvállalására jellemző, hogy két éve belga kisiskolásokat használt fel propagandacélra, a gyerekeknek egy előre megírt levelet kellett lemásolniuk, amit aztán az AI munkatársai elküldtek Orbán Viktornak. A fiatalok azóta is, itthon is a szervezet célkeresztjében vannak. 

Legutóbb tegnap érkezett hír arról, hogy a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Fazekas Fesztivál elnevezésű, háromnapos rendezvényének egyik „sztárvendége” az Amnesty International lesz. A hakni célja a gyermekek érzékenyítése, a migránsok elfogadtatása. Az elmúlt tanévben több mint háromezer magyar általános és középiskolás diák vett részt az Amnesty International égisze alatt megtartott foglalkozásokon, ahol leginkább a menekültválsággal kapcsolatban érzékenyítették őket. A sorosista szervezet által közzétett fotókon alsó tagozatos gyerekeket is láthatunk, akik úgynevezett ellenség – órán vettek részt. Az Amnesty „Bátorság” programjában pedig arról tartanak a gyerekeknek előadásokat, hogy vannak olyan kormányok és diszkriminációra buzdító szervezetek, akik bűnözőknek, terroristáknak, hazaárulóknak vagy külföldi ügynöknek bélyegzik az ellenszegülőket, szervezeteket oszlatnak fel és újságokat szüntetnek meg, betiltják a közösségi médiát, az online kommunikációt jogsértő módon monitorozzák, míg a békés tüntetéseket szétverik.

Az Amnesty honlapján azt írják, hogy véget kell vetni annak, hogy„ a kormányok a nemzetbiztonság védelmét ürügyül használva elhallgattassa azokat, akik nem értenek vele egyet.” Szervezetük egyik legfontosabb kampányát szintén érzékenyítő drámajátékokkal, kiscsoportos feladatokkal, esetelemzésekkel dolgozzák fel, leggyakrabban a Civil Kurázsi keretein belül. A Civil Kurázsi – Tabuk nélkül szociális érzékenységet fejlesztő program az Amnesty International Magyarország, a Város Mindenkié Csoport, a Menhely Alapítvány, a Haver Alapítvány, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Szimpozion Egyesület, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület, az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Civil Művek valamint a Gyermeki és Ifjúsági Jogvédő Alapítvány közös emberi jogi képzése. A kifejezetten iskolai rendezvényekre, táborokra ajánlott program keretein belül a diákok szabadon választhatnak a „civil” kínálatból, a szervezetek pedig 90 perces egységekhez igazodva várják a rotációs rendszerben cserélődő osztályokat. Közösségi oldalukon köszönetet mondanak azoknak a „bátor tanároknak és intézményvezetőknek”, akik segítették őket bejutni az iskolákba.

Az Amnesty egyébként már az óvodásokat is célcsoportnak tartja, úgy vélik, hogy nem lehet elég korán kezdeni az elfogadásra nevelést és a nemi sztereotípiák lerombolását, merthogy az úgynevezett „LMBTQ”, azaz az eltérő szexuális szokású emberek melletti kiállás is szerepel a szervezet önként vállalt feladatai között. Többet szerepeltek azonban a sajtóban például azért, mert kiálltak a terrorizmussal vádolt Ahmed H. mellett. Mint Demeter Áron, a szervezet egyik képviselője lapunk kérdésére közölte: a bírósági eljárás lezárultáig nem tekintik köztörvényes bűnözőnek a szír férfit, a terrorcselekmény vádját pedig túlzónak tartják.

Érdemes felidézni azt is, hogy a Soros György támogatását élvező szervezetekkel együtt tiltakoztak a civil törvény módosítása ellen, jelenleg pedig az úgynevezett Stop Soros törvénycsomagot bírálják nagy hangon. Az Amnesty International Magyarország szerint ugyanis a készülő a „Stop, Soros!”- csomag „életveszélyes, és valójában a magyar civil szervezetek elleni nyílt, jogellenes támadás”, ezért arra szólítják fel az EU vezetőit, hogy Magyarország ellen „azonnali és határozott lépéseket tegyenek.” Az Amnesty azt is sérelmezi, hogy a migrációt támogató egyesületeknek és alapítványoknak kormányzati engedélyt kell kapniuk, és át kell jutniuk a nemzetbiztonsági átvilágításon is.

Korábban szintén a Magyar Idők számolt be arról, hogy speciális szótárral is segítik a migránsok Európai Unióba való bejutását. Az úgynevezett Refugee Phrasebook arab és fárszi kifejezések folyamatosan bővülő gyűjteménye a hozzájuk tartozó fordításokkal angol, német, magyar, valamint több balkáni nyelven. Kiadásához a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) által szponzorált Open Knowledge Foundation Deutschland (OKFD), vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa nyújtott segítséget. 

Magyar Idők 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ