Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: Nem engedhetjük át a bevándorlásról szóló döntéseket Brüsszelnek
2018-02-2119:20
orbán viktor, dunaújváros, migráció
Kampánykörútjának második állomására, Dunaújvárosba érkezett Orbán Viktor. A miniszterelnök a település fideszes vezetőivel találkozott. A kormányfő szerint a kabinetnek nincs oka szégyenkezni, sok szép dolog indult meg és egy volt szocialista iparvárosból egy modern európai város jöhetett létre. 
Debrecenből, Szegedből, és Székesfehérvárból sem könnyű európai modern várost létrehozni, de az igazi nagy kihívás - az elmúlt 20 év öröksége után - a nagy szocialista iparvárosainkat, köztük Dunaújvárost érte - mondta kampánykörútjának második állomásán a miniszterelnök. Orbán Viktor a helyi tv stúdiójában arról beszélt, hogy a kormánynak és a helyi közösségnek is embert próbáló feladat a fejlesztések végig vitele.
Ez egy olyan város, amelynek az esélyeire mondjuk 15-20 évvel ezelőtt mondjuk kevesen fogadtak volna, nagy téteket nem tettek volna föl. Itt azért ez egy depressziós hely volt, itt azért messze 10 százalék felett volt a munkanélküliség, és szerintem, ha akkor az embereket megkérdezték, hogy hogy lesz ebből modern, meg kényelmes, becsületes európai élet, akkor nem tudtak volna erre valószínűleg válaszolni. De azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, 8 év óta dolgozhatom én is miniszterelnökként Dunaújváros érdekében is és azt kell mondanom sok szép dolog indult meg ebben a városban és most már mondhatjuk a városnak van jövője, pedig Dunaújváros nem egy volt szocialista iparváros, hanem egy modern európai város.
A kormányfő jelezte: a város egyetemének vezetői jó irányt szabtak, amikor a mérnökképzésben látták meg a jövőt. Orbán Viktor szerint Paks közelsége is segíti majd Dunaújváros fejlődést.

Orbán Viktor azt ígérte: a cégnél lesz pénz béremelésre és fejlesztésekre is. Az életszínvonal javítása érdekében pedig megkezdődik az úgynevezett "zöld sztk"-ként elhíresült épület megújítása, lesz ipari park és hamarosan elkészül az új élményfürdő is a városban. A miniszterelnök megerősítette: hiába a sok fejlesztés, ha Magyarországot nem védjük meg és bevándorlóországgá válik. Brüsszel ugyanis egy újabb attakot indított a kötelező betelepítési kvóta érdekében.

"Ennek az új veszélyes brüsszeli tervnek az eredményeképpen - tehát egy matematikai képlet van - most már ott tartunk, hogy több, mint 10 ezer migránst kellene Magyarországnak befogadni. Én mondtam már a kezdetétől fogva, hogy ne kapjuk be a csalit, hogy kezdik ezerrel, aztán majd kiderül, hogy az 10 ezer, aztán majd ki fog derülni, hogy felső korlát nélküli, felső plafon nélküli betelepítési kvótáról van szó. Amit ráadásul kényszer erejével akarnak életbe léptetni Magyarországon, akkor is, ha nekünk nem tetszik. Ezt mindenképpen meg kell akadályoznunk, nem engedhetjük át a bevándorlásról szóló döntéseket mi magyarok külföldieknek, brüsszelieknek vagy bárki másnak" - tette hozzá a miniszterelnök.

A kormányfő a dunaújvárosiaknak üzenve elmondta: jót tett a településnek hogy fideszes polgármestere van Cserna Gábor személyében és az is, hogy az országgyűlési képviselőjelöltje is részt vesz a kormánypártok munkájában.


A dunaújvárosi látogatásról készült videó Orbán Viktor Facebook oldalán megtekinthető.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ