Cover
Belföld
Nem tudni, mennyiért bérli a plakátokat a Jobbik
2018-02-2119:48
jobbik, plakát, simicska, állami számvevőszék
Újra Jobbikos plakátok árasztották el az országot. Vona Gábor pártja az április 8-i választásig 4000 óriásplakáton, 800 hirdetőoszlopon és 300 citylighton hirdeti magát. Arról azonban az egykori radikális párt megint mélyen hallgat, hogy mennyiért bérlik a plakáthelyeket. 
Minden korábbinál nagyobb plakátkampányt indított a Jobbik- ezt a párt szóvivője jelentette be kedden két óriásplakátjuk előtt. Jakab Péter ezúttal a számokat is közölte: a választásokig összesen 4000 óriásplakáton, 800 hirdetőoszlopon és 300 citylighton hirdetik az egykori radikális párt igéjét.

 „Ha a Fidesz győz, a nép veszít. Ha a Jobbik győz, a nép nyer, ha mi győzünk, ti nyertek.”
A szófordulatból álló plakátok árát azonban, ahogy korábban is, most is titkolja a Jobbik. Jakab Péter csak annyit közölt, hogy piaci alapon bérlik a felületüket,  kampánytámogatásuk fele rá is megy a plakátokra. Mivel a Jobbik minden egyéni körzetben indít saját jelöltet, ez összesen 700 millió forintos bevételt jelent a párt számára, ezért Jakab Péter szavaiből kiindulva Vona Gábor pártja mintegy 350 millió forintot költ hirdetésekre, mindezt úgy, hogy 330 millió forinttal tartozik az állami számvevőszéknek. A párt országgyűlési képviselője azonban azt nem árulta el, hogy a fennmaradó összegnek mi lesz a sorsa: adósságrendezésre, vagy kampányra költik-e. 

Mint ismert, az Állami Számvevőszék január elején fejezte be a pártok gazdálkodásának vizsgálatát, és kiderült, a Jobbik 2017-ben a törvényi tilalom ellenére 331 millió 660 ezer Ft összegben fogadott el nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást Simicska Lajos cégeitől. A pártnak ezt összeget vissza kell fizetnie a költségvetésnek, és büntetésül további 331 millió forintot vonnak le tőlük a központi párttámogatásukból. A retorzió miatt egyébként a Jobbik gyűjtést is szervezett magának, azt azonban nem árulják el, hogy mire költik a befolyt összeget.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ