Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: Meg kell óvni Magyarországot attól, hogy bevándorlóországgá váljon
2018-02-2019:38
orbán viktor, eger tv, migráció, Eger, kerítés
Meg kell óvni Magyarországot attól, hogy bevándorlóországgá váljon, ez az áprilisi parlamenti választás tétje - jelentette ki Orbán Viktor. Az Eger TV-nek adott interjújában a miniszterelnök hangsúlyozta: ha 2014-ben nem a Fidesz-KDNP alakított volna a kormányt, akkor ma nem lenne kerítés, Magyarországon még mindig százezrével járkálnának ki-be a bevándorlók.
"Európa egy tekintélyes része egyre inkább bevándorlóországgá válik, a migránsok ostromolják egész Európát és az a kérdés, hogy ki tudunk-e mi ebből maradni, meg tudjuk-e őrizni a kultúránkat, a keresztény kultúránkat, a magyar kultúránkat, az életformát, az életmódot, ahogy mi élünk, azt a jövőt, amiért mi megdolgoztunk és szerintem szép kilátásokkal kecsegtet, szóval mindezt meg tudjuk-e tartani, vagy mi is azon országok közé fogunk tartozni, amely a jövő helyett inkább a jelen gondjaival és a migrációval fog küszködni, meglehetősen csekély eséllyel" - mondta a miniszterelnök.
Orbán Viktor szerint ha 2014-ben nem a Fidesz-KDNP alakított volna a kormányt, hanem a baloldal - esetleg a Jobbikkal -, akkor ma nem lenne kerítés.
Mivel a helyzet egyre komolyabbá vált, ezért jól meg kell gondolni, ki hova adja a szavazatát a választás napján - tette hozzá a miniszterelnök. Az egrieknek üzenve elmondta: a Modern városok program részeként Habis László polgármesterrel megállapodást kötött, amelyet a mostani találkozójukon is áttekintettek és megállapították, hogy jól haladnak vele. Megjegyezte azt is, hogy a Fidesz-KDNP egri parlamenti képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt az országban az elsők között gyűjtötte össze a jelöltté váláshoz szükséges aláírásokat.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ