Cropped landscape
Belföld
Borboly Csaba: Újabb kudarc lesz ez Gyurcsány Ferencnek
2018-02-2020:37
gyurcsány ferenc, borboly csaba, rmdsz, erdély, határontúli magyarok, választás
DK-s kezdeményezésre "ne szavazhasson, aki soha nem élt itt" címmel kampány zajlik a határon túli magyarok részvétele ellen az országgyűlési választáson. A témában Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke volt a Napi aktuális vendége, aki populistának és olcsónak tartja Gyurcsány Ferenc javaslatát és bízik abban, hogy kevesen lesznek fogékonyak rá.
"Még hat hét van a választásokig és remélem, hogy ez egy újabb kudarc lesz annak, aki már egyszer nagyon rossz irányba vitte el Magyarországot. Abban pedig bízni tudok, hogy ez a javaslat nem okoz majd mélyreható sebeket" - mondta Borboly Csaba.


Az elnök szerint a szavazáson való részvétel egy lelki, szimbolikus dolog, "amivel élni kell, mivel magyar állampolgárok is vagyunk", úgy látja, hogy az Alaptörvény és a törvények rájuk is vonatkoznak. Az erdélyi magyarok voksa egy szavazat a nemzet összetartozására - tette hozzá.

Borboly Csaba elmondása szerint a fő cél, hogy Magyarország erős ország legyen, hogy tudja érvényesíteni az érdekeit Brüsszelben, "mert Románia sokszor nem tudta, de Magyarország igen. Magyarországon van egy olyan nemzetben gondolkodó kormány, akire lehet számítani és ezt jó tudni. Volt olyan a történelemben, például a török időben, amikor Erdélyre számíthatott Magyarország, ma az a fontos, hogy egymásra tudjunk számítani és az jó, ha ez közjogi értelemben is működik" - tette hozzá.

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ