Cropped landscape
Belföld
Balog Zoltán: A vendégszeretet nem mehet a biztonság rovására
2018-02-2021:34
Magyarország barátságos, vendégszerető ország szeretne maradni, amilyen mindig is volt, de ez nem mehet a biztonság rovására - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere Törökszentmiklóson kedden.
Balog Zoltán a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) által szervezett kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: nem a migránsok, hanem a migráció ellen vannak, mert utóbbi tönkretenné Magyarországot és Európát. 

Európában a magyar kormány mondta ki először, hogy kerítést kell építeni, és már csak emiatt érdemes a választáson a kormánypártokra szavazni - mondta. 

A miniszter a legfontosabb dolognak nevezte, hogy a kormány az elmúlt két ciklusban igyekezett összhangba hozni az egyéni boldogulást a közjóval, az ország gyarapodásával. A szocialisták idejében is volt gyarapodás, csak a közjó rovására - jegyezte meg. 

Szólt arról, hogy az elmúlt évben Magyarországon több mint négy százalékkal nőtt a gazdaság, ezzel Románia után Magyarország "ezüstérmes" Európában. 

Balog Zoltán kitért az egészségügyben, oktatásban elért eredményekre, egyebek mellett az orvosok, mentődolgozók, pedagógusok bérének emelésére, a kórházfejlesztésekre és az iskolafelújításokra. Elmondta, hogy a következő évben 80 milliárd forintot költenek iskolákra, 100 milliárd forintból építenek óvodákat.  Ilyen építési program az elmúlt harminc évben Magyarországon nem volt - fűzte hozzá. Kitért arra is, hogy jelenleg fele annyi orvos megy el külföldre, mint nyolc évvel ezelőtt. 

A családtámogatásról azt mondta, hogy Európában Magyarország költ erre a legtöbbet, idén az összjövedelem öt százalékát. 

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztési biztos a rendezvényen sorsdöntő korszaknak nevezte a jelenlegit. 

Azt ígérte, hogy sohasem fog egyetlen olyan törvényt sem támogatni, amely illegális bevándorlókat engedne betelepíteni az országba. Hangsúlyozta: egy illegális bevándorlót sem szabad beengedni, és aki mást képvisel, azokat le kell szavazni április 8-án. 

Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Csoport igazgatója egyebek mellett elmondta: a Fidesz-KDNP-nek a következő 47 napban mozgósítania kell szimpatizánsait, hogy szavazókká váljanak. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ