Cropped landscape
Belföld
Bakondi György: Elfogadhatatlan Brüsszel tervezete
2018-02-2020:43
Brüsszel évi tízezer migránst telepítene be Magyarországra egy kiszivárgott tervezet szerint. A Napi aktuálisban Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt ennek részleteiről. Hozzátette, elfogadhatatlan, hogy ne az adott ország és annak jogszabályai döntsenek arról, hogy kik jöhetnek be az országba. 
Bakondi György elmondta végképp nem adják a hozzájárulásukat ahhoz, hogy egy ilyen mértékű beáramlásnál egy brüsszeli központ döntsön.

Hozzátette, a tervezet elfogadhatatlan: 
Kiemelte, hogy ez a szám növekedhet abban az esetben, ha a peremállamok, elsősorban Görögországban és Olaszországban elviselhetetlen torlódás kezdődne.

2015-höz képest sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a külső határok ellenőrzésére és hogyha van, ahol nem lehet megőrizni például a görög határnál, akkor beljebb kell létrehozni a schengeni határt, amelyet viszont őrizni kell - mondta. 

Az Európai Unió tagállamainál is fontos politikai változások zajlottak az elmúlt hónapok alatt, ma már nem az a politikai helyzet, mint 2015-ben. A márciusi olaszországi választások után azért a politikai megítélése a felsőhatár nélküli kvóták bevezetésének és a külső határok fontosságának akár jelentősen is megváltozhat – tette hozzá.

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ