Cropped landscape
Belföld
Novák Katalin: 8 év alatt duplájára nőtt a családtámogatásra szánt összeg
2018-02-1921:22
Novák Katalin, családtámogatás, bayer zsolt
Nagyon fontos az, hogy milyen anyagi támogatást kapnak a gyermekvállalás előtt állók vagy a gyermeket nevelők, ebben a tekintetben nagyon sokat léptünk előre. 2010 óta duplájára nőtt a családok támogatására fordított összeg. 2010-ben nem érte el az 1000 milliárd forintot, most a 2000 milliárdos határnál vagyunk. Európai szinten az első helyen állunk GDP-arányosan - mondta Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Bayer show vasárnap esti adásában.
Novák Katalin kiemelte: a családi adókedvezmény filozófiája az, hogy akik dolgoznak és szeretnék eltartani a gyerekeiket, azokat úgy segítjük, hogy kevesebb adót fizetnek. Egyszerűen több gyerek, kevesebb adót jelent és ráadásul a munkával megszerzett jövedelmet tartják meg a családban. 

Az államtitkár szerint sokan támadják ezt az adókedvezményt azért, mivel ez azokat is támogatja, akik többet keresnek. "A családi adókedvezmény arra ösztönöz, hogy az embernek minél több legális jövedelme legyen és ösztönzi arra, hogy lehet még több pénzért még több támogatást kapni, sőt az adókedvezmény megosztható az édesanya és édesapa között" - mondta Novák Katalin. Hozzátette: korábban a gyes harmadik évét elvették a szocialisták, ma pedig annyira jó érzés, hogy egy fiatal nő tudja, hogy három évig otthon maradhat a gyerekével. 
Amikor családtámogatásról beszélünk, akkor a biztonságérzet és a kiszámíthatóság a legfontosabb, mivel a családalapítás nem négy évre szóló döntés, hanem egy életre szól. A fiataloknak az számít, hogy hosszú távon lesz gyes, gyed extra, otthonteremtési program, családi adókedvezmény és lesz ez a rengeteg támogatási forma, ami abban segít, hogy fel tudják nevelni a gyerekeiket.
- mondta Novák Katalin.

Hozzátette: Az ellenzék a különböző riogatásokkal - például Szél Bernadett javaslata a CSOK megszüntetéséről - pont azt a biztonságérzetet veszi el az emberektől, a mi üzenetünk az, hogy mi semmilyen családtámogatást nem szüntetünk meg, csak bővítjük majd ezeknek a körét.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.

ECHO TV - A nemzet hangja - Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ