Cropped landscape
Belföld
KDNP: A tömeges migráció sokkolta az európai társadalmakat
2018-02-1918:06
Országgyűlés, azonnali kérdések, Vejkey Imre, kdnp, szijjártó péter, migráció, ensz
Vejkey Imre (KDNP) kiemelte: a tömeges migráció sokként érte az európai társadalmakat, s Magyarországnak is komoly veszéllyel kellett szembe néznie.
Kormányzati intézkedések sora bizonyítja, hogy a kabinet mindent megtesz az emberek biztonságának garantálása érdekében. Visszautasította a belga miniszterelnök nyilatkozatát, kijelentve: nem engedhetik, hogy Magyarországról döntsenek nélküle. 
    
Nem támogatható egyetlen migráns elhelyezése sem - rögzítette és példaértékűnek nevezte a V4-ek együttműködését, amely ellen szintén támadást indítottak. Az ENSZ migrációs csomagja is tartalmaz olyan megállapításokat, amelyek Magyarország számára kedvezőtlen - közölte. Mit tehet a kormány a tervezett kvótarendszer ellen? Várható-e közös fellépés - kérdezte. 
    
Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta: Magyarország nem lesz bevándorlóország, soha nem fogadott be és nem is fog befogadni illegális bevándorlókat, teljesen mindegy milyen nyomást helyeznek rá. Nem fogadjuk el, hogy bárki ultimátumot intézzen hozzánk, közép-európaiakhoz - közölte, hangsúlyozva: az elmúlt időszakban volt olyan alkalom, amikor az unió különböző intézményei zárójelbe tették a jogszabályokat, annak érdekében, hogy az egyes országok fogadjanak be illegális bevándorlókat. 
    
Kitért arra is: a terrorfenyegetettség nem volt olyan súlyú az elmúlt évtizedekben mint most Európában. A V4-ek javaslatcsomagjáról kiemelte: ebben nem úgy tekintenek a migrációra, mint amit ösztönözni kell, hanem amit meg kell állítani. A migráció nem alapvető emberi jog - hangoztatta. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ