Cropped landscape
Belföld
Hidvéghi Balázs: Nem bátorítani, hanem megállítani kell a migrációt
2018-02-1921:24
A választás tétje, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak. Napi aktuális című műsorunk vendége volt Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki hangsúlyozta a Fidesz megközelítése egyértelmű, teljesen meg kell védeni a külső határokat. Hozzátette, felhatalmazást kérnek a magyar emberektől, hogy folytathassák a kiszámítható, biztos és előre haladó politikát. 
A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, Magyarország esetében a korábbi számnál jóval több embert telepítenének be, azaz 10 ezer migráns érkezne hazánkba. Az egész rendszernek az lenne a logikája, hogy egy felsőkorlát nélküli, felülről nyitott állandó mechanizmust vezessenek be. 

Mi erre mondjuk azt, hogy elfogadhatatlan hiszen szembemegy a nemzeti szuverenitással, nem lehet Brüsszelben eldönteni és rá kényszeríteni bárkire is a befogadást. A bevándorlásnak nemzeti hatókörben kell maradnia, ezért vitt Orbán Viktor egy alternatív javaslatot és adta át a bolgár miniszterelnöknek. 

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta a megközelítésük egyértelműen abból indul ki, hogy az első és legfontosabb a külső határok teljes megvédése. 

Nem bátorítani, elősegíteni kell a migrációt, hanem megállítani. Ennek az első lépése ez, hogy a határokat biztosítjuk. Ha ez megtörtént utána gondolkodhat egy-egy ország, miként tudna segíteni abban, hogy bizonyos migrációs problémák enyhüljenek vagy maradjanak ott, ahol keletkeztek. 
Visszaemlékezett továbbá arra is, hogy milyen állapotban lévő Magyarországot vettek át 2010-ben: 

Gyakorlatilag egy csőd szélén álló magyar gazdaságot és országot vettünk át 2010-ben. Sikerült gazdasági növekedést kialakítani, ami most már több éve folyamatosan és masszívan tartja magát. Rengeteg új munkahely jött létre, az eddig vállaltakat időarányosan teljesítettük. Több mint 700 ezer új munkahelyet teremtettünk az elmúlt években. Ezek nagyon fontos eredmények, sikerült minden területen egy-egy  lépést előre haladni, a magyar emberekkel közösen úgy, hogy saját erőből tettük, nem külföldi kölcsönökből. Úgy gondolom erre jogosan mondhatjuk azt, hogy egy sikeres időszak volt. 
Mi arra kérünk felhatalmazást a magyar emberektől ebben a kampányban, hogy folytatni tudjuk a kiszámítható, biztos és előrehaladó politikát - tette hozzá Hidvéghi Balázs. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ