Cropped landscape
Belföld
Dömötör Csaba: Célunk, hogy megőrizzük Magyarországot Magyarországnak
2018-02-1919:43
A kormánypártok képviselői a határvédelemről, az illegális bevándorlásról beszéltek hétfőn, napirend előtt a parlamentben. Gulyás Gergely elmondta a kormány az elmúlt években a nemzeti érdeket képviselte, garantálta az ország biztonságát, hozzátette ebben a kérdésben az ellenzékre nem lehetett számítani. Dömötör Csaba úgy reagált: a nemzeti szuverenitást a bevándorlás veszélye fenyegeti. Hozzátette, semmi sem tántoríthatja el őket abban, hogy megőrizzék Magyarországot Magyarországnak.
Gulyás Gergely (Fidesz) a kormányzást értékelve arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a szocialisták 8 éve alatt gazdasági recesszióba süllyedt az ország, a munkanélküliség pedig 12 százalékos lett, addig ma az utóbbi 4 százalék alatt van, a gazdasági növekedés pedig 4 százalék fölött. A frakcióvezető arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Bulgáriában tárgyal, ahol próbálja érvényesíteni a magyar kormány migrációval kapcsolatos akaratát, mivel az EU júniusig döntésre akarja vinni a kötelező kvóták ügyét. 

A kormány az elmúlt években a magyar nemzeti érdeket képviselte, az ország biztonságát szavatolta, amikor kerítést épített, határzárat vezetett be, és amikor elutasította a felső határ nélküli betelepítést - mondta, hozzátéve: az ellenzékre ezekben a kérdésekben nem lehetett számítani. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy reagált: a nemzeti szuverenitást a bevándorlás veszélye fenyegeti, az ENSZ például alapjogként határozná meg a migrációt, az EU pedig nyártól felgyorsítaná a kvótaprogram végrehajtását, és mindkét nemzetközi szervezet komoly jogkörökkel ruházna fel "teljesen átláthatatlan hátterű aktivistacsoportokat". Azt is mondta, hogy az Európa Tanács főbiztosa szerint létre kell hozni a Soros-féle embertípust, amelynek "nem jelent semmit a határok védelme". 

Az ellenzékről úgy fogalmazott: minden egyes ellenzéki párt támogatja a bevándorlást, "minden egyes ellenzéki képviselő zsebében ott lapul a sárga kerítésvágó", és ha lehetőségük lenne, azonnal használnák is. Szerinte, akinek számít az ország biztonsága, az csak a kormányra és a Fidesz-KDNP-re számíthat, amely nem hagyja, hogy Magyarországra erőltessék az említett ENSZ- és brüsszeli programot, és nem enged a határok védelméből.    

Nincs annyi külföldről pénzelt szervezet, nincs annyi ellenzéki támadás, nincs annyi brüsszeli zsarolás, nincs annyi külföldi lejárató sajtócikk, amely eltérítene minket a célunktól, hogy megőrizzük Magyarországot magyar országnak 
- mondta az államtitkárt, kijelentve: 

nem kérünk a Soros-féle embertípusból, nem hagyhatjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen, az április 8-i választáson így több évtizedről is dönthetünk. 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ