Cropped landscape
Belföld
Szigetvári Viktor: Juhásznak nincs oka lemondani
2018-02-1706:35
Az Együttben nem lesz következménye annak, hogy Juhász Péter feltehetően családon belüli erőszakot követett el. Bírósági dokumentumok és szakvélemény is bizonyítja, hogy a politikus súlyosan bántalmazta volt élettársát és drogozott a gyereki előtt. Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje azt mondta az ECHO TV Híradójának, hogy nincs miről beszélni. 
Egy hete kerültek nyilvánosságra azok a bírósági dokumentumok, amelyekből kiderült, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke megverte és begyógyszerezte korábbi élettársát, a lakásában fogva tartotta, gyerekek előtt pedig drogozott. 

A peranyagon kívül a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület, vagyis a bűncselekmények áldozatait segítő civil szervezet szakvéleménye is bizonyítja a történteket. 

Az Együtt elnöke először tagadta a vádakat, de később a közösségi oldalán beismerte, hogy valóban dulakodtak élettársával és szerinte „nem zárható ki” az sem, hogy sérülést okozott neki. A politikus azonban továbbra sem kért bocsánatot, sőt a héten úgy nyilatkozott, hogy tiszta a lelkiismerete. 

Megkérdeztük az Együtt miniszterelnök-jelöltjét, hogy lesz-e következménye, a családon belüli erőszaknak. Szigetvári Viktor kijelentette: nincs miről beszélni. Szerinte Juhász Péter tisztázta magát és ő hisz neki. 

Nincs oka lemondani, lezárult a magánjogi vita, büntetőeljárás nincs ellenében, amelyben érdemi kockázat lenne. Juhász Péter tisztázta ezt a dolgot és az ő élettársa nem indított ellen büntetőeljárást
– nyilatkozta Híradónknak Szigetvári. 

A héten a balliberális gondolkodású ügyvéd, Kende Péter az ATV-ben azt mondta, Juhász Péter el kell tűnnie a közéletből és le kell mondania valamennyi tisztségéről. Az ügyvéd szerint a helyzet egyértelmű, mert az Együtt elnöke közösségi oldalán saját maga írta le, hogy mi történt pontosan. 

Közben a Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy egy magánszemély feljelentést tett a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészségen Juhász Péter bántalmazási ügye miatt. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ