Cropped landscape
Belföld
Czeglédy elindul az országgyűlési választásokon, hogy így szabaduljon az előzetesből
2018-02-1710:28
Korábban már felröppentek olyan hírek, miszerint Czeglédy Csaba, aki bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával előzetesben ül, elindul a tavaszi országgyűlési képviselőválasztáson. Akkor még úgy tűnt, a baloldal jelöltje lehet a szocialisták ügyvédje, de ezt az MSZP és a DK is cáfolta. Szombat reggel a Czeglédy Csabához köthető hírportálon a PestiSrácok.hu kiszúrta, hogy a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított politikus már hirdeti is magát. Ha megnyitjuk a nyugat.hu-t, a fejlécen Czeglédy mosolyog ránk és azt kéri támogassuk, hogy képviselő lehessen, mert fogságban tartja a hatalom! Nem árul zsákbamacskát, ki is jelenti, mennyire fűti a szabadságvágy. Úgy fogalmaz, azt úgysem meri megtenni a hatalom, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet fogságban tartson. 
A politikai hirdetésre kattintva kétoldalas ömlengés követezik Czeglédyről: 
Dr. Czeglédy Csaba vagyok, Szombathely szülöttje. Minden szeretett városunkhoz köt; itt láttam meg a napvilágot 41 éve, itt jártam iskolába, itt nevelem két csodás gyermekemet, és az itt élőket képviselem már 20 éve, a szombathelyi önkormányzatnál
 – kezdi a bemutatkozást.
Aztán pár sorral lejjebb már csak úgy dől belőle az öntömjénezés, hogy ő mindig milyen közvetlen és bárki számára elérhető volt, mindenkin segített és az igazságért harcolt. A rászorulók segítésére egész hosszan kitér: tűzifát, meg meleg ételt, tanszercsomagot, karácsonyfát és még ki tudja, mit nem osztott a szegényeknek. Sőt, azóta alapítványt is indított, hogy még hatékonyabban segíthesse a rászorulókat és a tehetséges, hátrányos helyzetű gyerekeket. 
 
Képviselőjelölti indulásának na ná, hogy fontos politikai üzenete van. A szegény, családjától elzárt, korrupt kormány által fogva tartott becsületes fiú igazságért és szabadságért vívott harca: 
Ezeket a sorokat most a szegedi börtönben vetem papírra. Családomtól elragadva, itt tart fogságban az a korrupt hatalom, amelynek az elmúlt években rengeteg borsot törtem az orra alá, és amely hatalom bűncselekmény elkövetésétől sem riad vissza, hogy elhallgattassa az ellenzéki hangokat.
És a két oldalas ömlengésnek ez csak az eleje… 
 
Azért röviden arra is kitér, hogy a gyanú szerint bűncselekményt követett el, ami szerinte hazugság, és azért gyanúsítják, mert félnek tőle. Czeglédy, úgy tűnik mintha a előzeteséről döntő bíróságnak és az azt indítványozó ügyészségnek is üzenne. Ahogy korábban megírtuk, szerkesztőségünkbe eljutottak olyan információk, miszerint március 15-én már Szombathelyen ünnepelné a nemzet szabadságát a baloldali politikus. Ezt most gyakorlatilag be is vallja. Úgy fogalmaz, hogy azt szerinte nem meri megtenni a hatalom, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet fogságban tartson. 

Hiszem, hogy azt nem meri a hatalom megtenni, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet fogságban tartson. Ami azonban még fontosabb, ezt a vonatkozó törvények nem is teszik nekik lehetővé
 – írja saját maga ajánlásában. 

PestiSrácok.hu 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ