Cropped landscape
Belföld
A választás tétje a polgári Magyarország
2018-02-1708:03
Az április 8-i országgyűlési választáson eldől, hogy megmarad-e a mindennapok biztonsága és folytatódik-e a polgári építkezés Magyarországon – jelentette ki Gulyás Gergely a Magyar Időknek adott interjúban. A Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerint a nemzetközi színtéren folytatott harc tétje az ország szuverenitása. Kitért arra is, hogy egy kormánypárt esetén a leghitelesebb ajánlat a választóknak maga az elvégzett kormányzati munka. Az Elios-ügy kapcsán úgy fogalmazott: amennyiben az ellenzéknek ez volt a legfőbb vádja a kormánypártokkal szemben, akkor különösebb félelemre nincsen okuk.

Gulyás Gergely közlése szerint a választási felkészülés volt a visegrádi frakcióülés egyik központi témája. Hétfőtől 106 egyéni választókerületben gyűjtenek ajánlásokat a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltjei. 
Szükségszerűen foglalkoztunk az európai és világpolitikával is. Mivel ezek nincsenek tekintettel a magyar választásokra, így a magyar nemzeti érdek érvényesítése a választási kampányidőszak alatt is elengedhetetlen feladata a kormánynak és a kormánypártoknak. Az ENSZ migrációs csomagja és a belga miniszterelnök felső korlát nélküli kvóták elfogadását megparancsoló ultimátuma is mutatja, hogy az idei év első fél évében sok minden eldől, ami a következő évtizedek szempontjából kulcsfontosságú mindannyiunknak. A Stop Soros törvénycsomag egyhangú frakciótámogatása is ennek köszönhető
– mondta a Magyar Időknek a Fidesz frakcióvezetője. 

A politikus szerint a választás tétje a polgári Magyarország, amely egyszerre jelenti a békés fejlődés és építkezés folytatását, valamint a biztonság fenntartását az európai bevándorlási válság közepette. Hozzátette: a polgári építkezés folytatása egyszerre jelenti a 2010-ben kezdődött kormányzás új alapokon álló gazdaságpolitikájának, nemzetpolitikájának, társadalompolitikájának és ezen belül nagyon hangsúlyosan családpolitikájának folytatását. Mindezek sajnos nem magától értetődők. 
Ha azok térnének vissza a választás eredményeként, akik 2002 után nyolc év alatt egyszer már porig rombolták a rendszerváltozás utáni évtized eredményeit, akkor a történelem ismételheti önmagát. Azzal a különbséggel, hogy a balliberális oldal ma politikailag, személyi összetételében és morálisan is még rosszabb állapotban van, mint akkor volt
– hívta fel rá a figyelmet Gulyás Gergely. 

Az OLAF Eliosszal kapcsolatos jelentése kapcsán Gulyás Gergely kifejtette: reménytelenséget mutatja, hogy azok az ellenzéki médiumok és politikusok, akik ma közvetetten vagy közvetlenül Simicska Lajos támogatásából élnek, egy olyan ügyet próbálnak meg a kormánnyal szembefordítani, ahol a visszaélésekkel megvádolt cég tulajdonosa a vizsgált időszak nagy részében Simicska Lajos volt. 

Amennyiben az ellenzéknek ez volt a legfőbb vádja a kormánypártokkal szemben, akkor úgy gondolom, hogy különösebb félelemre nincsen okunk
– tette hozzá. Gulyás Gergely szerint az OLAF-jelentés időzítése és koncepciózus volta olyan mértékű beavatkozás Brüsszel részéről a magyar politikába, amelyet nehéz másként értelmezni, mint a brüsszeli bevándorlásbarát politikát megakasztó magyar kormány meggyengítésére tett kísérletként. 
 
Magyar Idők 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ