Cropped landscape
Belföld
A magyarellenesség, a provokáció, az Orbán-gyalázás belefér a Facebooknak
2018-02-1707:15
Kettős mércével mér a Facebook – jelentette ki Napi aktuális című műsorunk pénteki adásában Nagy Ervin filozófus, arra reagálva, hogy a héten ismeretlen feljelentések nyomán a közösségi hálózat 24 órára letiltotta az általa alapított Polgár Portál Facebook-oldalát.
Nagy Ervin felhívta rá a figyelmet, hogy Juhász Péter, az Együtt elnökének botránya kapcsán feljelentéssorozatok történtek a Facebookon a Polgár Portál oldal ellen. 
Először felszólított minket a Facebook, hogy ezeket távolítsuk el – egyébként átvett anyagokról van szó, tehát MTI-anyagokról, illetve más médiumoktól átvett anyagokról – majd egyszer csak letiltottak minket 24 órára
– idézte fel a történteket a főszerkesztő. 

Nagy Ervin úgy fogalmazott, a feljelentések olyanok, mintha egy robottól érkeznének, vagyis megfogalmazása szerint nincsen arca a feljelentőnek, egyszerűen kifogásolták a posztokat. Hozzátette: olyan sorozatos feljelentéshullám volt, ami miatt a Facebook automatikusan letiltotta az oldalt, nem pusztán levetettek egy posztot, hanem az egész oldalt lelőtték 24 órára. 

A filozófus szerint egyértelmű, hogy a Facebook kettős mércével mér, ugyanis nagyon sok olyan portálról, bloggerről, valamint magánszemélyről is lehet tudni, hogy politikai alapú letiltással kellett szembenézniük. 
Fel kell tennem azt a kérdést, hogy a Facebook dimenziójában nem lehet egy politikusról szabadon véleményt nyilvánítani?
– vetette fel Nagy Ervin.

A Polgár Portál főszerkesztője szerint a kettős mércét az is jól mutatja, hogy például a botrányos bejegyzéseket közzé tevő Vágó István, vagy éppen Farkasházy Tivadar magyarságot sértő bejegyzéseire magánszemélyek tettek feljelentéseket, de semmilyen Facebook-retorzióval nem kellett szembenézniük, ahogy azoknak sem, akik Orbán Viktor miniszterelnököt gyalázzák, vagy éppen olyan helyzetben mutatják be, melyek a közerkölcsöt is sértik.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ