Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor a volt spanyol kormányfővel és a venezuelai ellenzék vezetőjével tárgyalt
2018-02-1611:10
spanyol, orbán, viktor, josé, maria, aznar
Erős tagállamokra és vezetőkre van szükség ahhoz, hogy az Európai Unió sikeres lehessen és megőrizhesse identitását - értett egyet Orbán Viktor miniszterelnök és José María Aznar volt spanyol kormányfő. Továbbá megbeszélést folytatott Antonio Ledezma venezuelai ellenzéki vezetővel, aki a Kereszténydemokrata Internacionálé tanácskozására érkezett Budapestre.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Orbán Viktor és - a magyar fővárosba a Kereszténydemokrata Internacionálé konferenciájára érkezett - José María Aznar találkozójáról Havasi Bertalan, a magyar miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a tárgyalópartnerek áttekintették az aktuális európai helyzetet, és hasonlóképpen vélekedtek a főbb kihívásokról. Emellett kölcsönösen tájékoztatták egymást országuk belpolitikai helyzetéről. Aznar sok sikert kívánt Orbán Viktornak az április 8-i választásra - jegyezte meg a helyettes államtitkár.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
A venezuelai ellenzéki vezetővel folytatott tárgyaláson - melyen részt vett Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is - aggodalmuknak adtak hangot a venezuelai helyzet miatt. Orbán Viktor Magyarország támogatásáról biztosította a venezuelai demokráciapárti erőket, függetlenül politikai-ideológiai irányvonaluktól. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ