Cropped landscape
Belföld
Botrány Vona Gábor fórumán
2018-02-1612:15
vona gábor, jobbik, fórum, botrány, rubi gergely
Botrányt csinált egy volt jobbikos országgyűlési képviselő Vona Gábor Hajdú-Bihar megyei lakossági fórumán. Rubi Gergely először szóváltásba keveredett a Jobbik elnökével, majd árulónak nevezte. Végül kivezették a fórumról. 
Vona Gábor helyi jobbikosokkal beszélgetett a lakossági fóruma előtt a Hajdú-Bihar megyei Tégláson. A pártelnök már a meghívóban azt ígérte, hogy minden kérdésre válaszolni fog. Azt szerettük volna megkérdezni tőle, hogy lesz-e következménye annak, hogy Budai Lóránt országgyűlési képviselőjelöltjük Hitler és Szálasi gondolatait hirdette a közösségi oldalán. Vona Gábor azonban kitért a válaszadás elől. 

A Jobbik elnöke csaknem egy órás beszédet tartott Tégláson. Beszélt a migrációról, és arról, hogy szerinte az ellenzéki pártok közül egyedül csak a Jobbik képes majd a kormányváltásra. A beszéd után bárki kérdezhetett a Jobbik elnökétől, a közönségtől azonban nemcsak támogató hozzászólások érkeztek. 

Rubi Gergely 2010 és 2014 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt. A fórumon szóváltásba keveredett Vona Gáborral. Azt kérte számon rajta, hogy a Jobbik elnöke miért szúrta hátba a radikálisokat. 

A Jobbik elnöke így reagált: 
Azt gondolom, hogy nagyon helyesen döntött akkor a párt, amikor úgy döntött, hogy nem akarunk belőled tovább. 
Rubi Gergely nem hagyta szó nélkül Vona Gábor válaszát. Kulcsár Gergelyre utalva azt mondta, inkább egy pedofilt tettek a helyére. Ő az a jobbikos országgyűlési képviselő, akiről korábban többen is azt állították, hogy fiatalkorú lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. Ő volt egyébként az is, aki leköpte a Duna-parti cipők emlékművet. 

Vona Gábor erre már csak annyit reagált, az ő lelkiismerete tiszta. Rubi Gergely válaszul azt mondta: „Neked nincs is lelkiismereted”, majd elhagyta a fórumot. 
A volt jobbikos Híradónknak elmondta, becsapva érzi magát a radikális volt párttagokkal és szavazókkal együtt. 

Itt azért 3-4 évvel ezelőtt ötezer fős lakossági fórumot csináltunk, most pedig alig voltak ötvenen, abból legalább tizenötnek kötelező volt megjelennie, érdeklődtem volna, hogy miért kellett leépíteni ennyire a radikális oldalt, érdeklődtem volna, hogy miért kellett 660 milliós adósságba verni a pártot. 
Rubi Gergely arról is beszélt, hogyan játszották ki azokat a tagokat, akik nem értettek egyet a néppártosodással.

Feloszlatták a szervezetet, különböző mondvacsinált okokra hivatkozva, majd azokat a radikális embereket nem hívták meg az újraalakításra, hanem általában ilyen könnyű gondolkodásmódú, olcsón megvehető, irányítható emberekkel újraalapították ezeket a szervezeteket.

Szerettük volna megkérdezni Vona Gábort, hogy mit gondol az elhangzottakról, de az elnököt autóból autóba ültetve kimenekítették a rendezvényről.
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ