Cropped landscape
Belföld
Tegnapi történelem: az SZDSZ nem szűnt meg, csak átalakult
2018-02-1306:52
Az SZDSZ, mint párt valóban megszűnt 2014-ben, de a szellemisége abszolút él tovább. Különböző álcivil hálózatokon keresztül, nemzetközi hálózatokon keresztül, Soros György rendkívül bonyolult és óriási hálózatán keresztül az SZDSZ eszmeisége tovább működik. Erről Fricz Tamás politológus beszélt az ECHO TV Tegnapi történelem című műsorának hétfői adásában. 
Fricz Tamás ismertetése szerint az látásmód, amit az SZDSZ képviselt Nyugat-Európában és a tágabban vett Nyugaton továbbra is nagyon meghatározó gondolatiságot, „főcsapást” jelent, amiatt a nemzeti oldalnak az ezzel való szembenézés mind a mai napig egy nagyon nagy feladat. 

Bizonyos értelemben sokkal nagyobb feladat, mit eddig volt, mert eddig volt egy SZDSZ, egy párt, amit ezzel azonosítani lehetett, innentől kezdve búvó patakként mindenütt megjelennek a neoliberális, nemzetellenes, kozmopolita globalista nézetek, nézetrendszerek és ezek különböző formákban próbálják befolyásolni – most éppen – a magyar választásokat
– hívta fel rá a figyelmet Fricz Tamás. 
 
Halmy Kund történész az adásban rámutatott: sorsdöntő felelőssége van az SZDSZ-nek abban, hogy nem történt meg a kommunista bűnösök elszámoltatása. 

Az SZDSZ gyakorlatilag harcolt a kommunista bűnök elszámoltatása ellen
– jelentette ki a  Retörki kutatója.
 
Fricz Tamás szerint az SZDSZ elitjének nem állt igazán érdekében az elszámoltatás.
 
A teljes adás IDE KATTINTVA megtekinthető.  

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ