Cover
Belföld
Tovább folyik a harc a baloldalon
2018-02-1221:02
Baloldal, tarjányi péter, lattmann tamás, Karácsony Gergely, mszp
Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje szerint Molnár Gyula nem vonható felelősségre a baloldal széteséséért. Korábban Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő beszélt arról az egyik hírportálnak, hogy Molnár Gyula tehet a baloldal sikertelen felkészüléséért. 
Puccs az MSZP-ben, avagy fejezetek a szocialista párt hálószobatitkaiból - ezzel a címmel közölt írás hétvégén a Független Hírügynökség. A portálnak Tarjányi Péter beszélt a szocialista párt belső ügyeiről. A leginkább biztonság politikai szakértőként ismert Tarjányi a cikkben elismerte, évek óta segítette a háttérből az MSZP-t. Állítása szerint a váratlan fordulat 2016 decemberében kezdődött, amikor az addigi jelölt, Lattmann Tamás helyén megjelent Botka László, mint miniszterelnök-jelölt. Amikor pedig nem hozta az eredményeket, Molnár Gyula arra kérte őket, keressenek újra párton kívüli jelöltet.
 Tarjányi Molnár Gyulát hibáztatja, amiért nem sikerült megfelelő módon felkészülni a választásokra.
Az MSZP párbeszéd miniszterelnök jelöltje szerint nem érdemes a két évvel ezelőtti történteken gondolkodni. Karácsony Gergely szerint nem hibázott az MSZP elnöke amikor felkészítette a szocialista pártot a választásra. Azt is mondta, hogy ő a bizakodó a jövőt illetően.
Én azt gondolom, hogy most már csak a jövőt kell néznünk, elég kevés nap van a választásokig azért, hogy ne visszafele, hanem előre nézzünk.
- mondta Karácsony Gergely.

Tarjányi Péter állítása szerint Gyurcsány Ferenc tudott Lattmann Tamás jelöléséről, a DK ekkor még a közös listát szorgalmazta, később azonban Gyurcsány Ferencnek elege lett az MSZP következetlen politizálásából.

ECHO TV - A nemzet hangja - híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ