Cropped landscape
Belföld
Mégsem működik a kémia az MSZP és a Párbeszéd között?
2018-02-1208:09
mszp, párbeszéd, Karácsony Gergely, molnár gyula, fidesz
Feszültséget okozott a szocialista küldöttek között az MSZP és a Párbeszéd közös országos listájáról való szavazás. Több megyei elnök a szombati kongresszus után azt mondta az ECHO TV-nek, hogy alapszabályellenes volt a voksolás. Az MSZP, a Párbeszéd közös listáját, amelyen a Liberálisok politikusa is szerepel a kongresszus több mint egynegyede nem támogatta. 
Ez egy érdekházasságnak indult, kezd köztünk alakulni a kémia, egyre jobban értjük egymást. A tradíció és az innováció házassága ez...
Így jellemezte az MSZP elnöke, pártja és a Párbeszéd közötti választási szövetséget a szombati kampánynyitó kongresszuson. A kémia a színpadon is megvolt a két pártvezér, Molnár Gyula és Karácsony Gergely között. 

Nem tükrözött ekkora egyetértést a közös országos lista elfogadása, pedig a szavazást levezető Molnár Zsolt elmagyarázta a sok idős küldöttet számláló kongresszusnak, hogy hogyan és milyen gombot nyomjanak. A megjelentek több mint egynegyede mégsem nem támogatta a Párbeszéddel közös és a Liberálisokkal kiegészített listát, amelyet miniszterelnök-jelöltként, Karácsony Gergely vezet.  

Az ECHO TV-nek több neve elhallgatását kérő megyei elnök alapszabályellenesnek nevezte, hogy nem kapták meg időben a névsort, amit így megfontolni sem volt idejük, mivel most először nem papíron, hanem elektronikusan kellett szavazniuk, ami szerintük a titkos szavazás követelményének sem felel meg. Az MSZP elnökségi tagja hallott ugyan a tiltakozásról, de ő inkább az informatikusnak hisz. 

A Fidesz úgy véli: az országos listáról való szavazás eredménye azt jelzi, hogy a vidéki MSZP tagságra ráerőltették az országosan alig ismert Párbeszéd társelnökét és a Liberálisokat.  
Karácsony Gergely Soros Györgynek a miniszterelnök-jelöltje és az MSZP-n belül kiszivárgott szavazási eredmény arra utalhat, hogy a szocialista politikusoknak is egy része úgy látja, hogy hozzájuk ejtőernyőzött Karácsony Gergely és ezzel nem mindenki tud azonosulni
- fogalmazott Puskás Imre a nagyobbik kormánypárt szóvivője.
 
Az atv.hu értesülése szerint az MSZP budapesti párttanácsa elégedetlen volt az elfogadott országos listával, ők ugyanis Molnár Gyula pártelnök helyett Kunhalmi Ágnest látták volna szívesen a második helyen.
 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ