Cropped landscape
Belföld
Kártalanítást kérnek a Szeviép károsultjai
2018-02-1218:19
szeviép, kártalanítás, szeged
A Szeviép károsultak szerint a cégvezetők milliárdos, lefoglalt vagyonának terhére kellene kártalanítani őket, ezért azt kérik a kormánytól, hogy minél előbb rendezzék az ügyet. A szegedi cég nyolc éve nem fizeti ki az alvállalkozókat, több mint 400 cégnek tartoznak összesen 10 és fél milliárd forinttal.
Nyolc éve hiába várják az alvállalkozók, hogy kifizesse őket a Szeviép. A cég 2006 és 2010 között több állami és szegedi beruházás során 433 alvállalkozót károsított meg, 10 és fél milliárd forint értékben, majd 2010-ben csődöt jelentettek.

Szabó Bálint, a Szeviép károsultak egy részének érdekképviselője az ECHO TV-nek elmondta, hogy a Szeviép csődjét követően a Szeviép-vezér egy panellakásból egy 250 millió forintot érő házba költözött. 
A károsultak a kormány segítségét kérik, ezért egy kártalanítási programot fogalmaztak meg. Azt szeretnék, hogy a  cégvezetők lefoglalt, milliárdos vagyonának terhére kártalanítsák őket.
"Az első és legfontosabb, hogy a kártalanítási program a magyar adófizetőknek nem kerül egy forintjába sem, hiszen a nap végén az érintett bűnelkövetők magánvagyonának a terhére lehet kifizetni ezeket a kisvállalkozásokat" - mondta az ügyvéd.

A Szeviép vezetői 2015-ben kerültek bíróság elé. Különösen jelentős mértékű, tényleges vagyoncsökkenést eredményező csőd bűntettével vádolja őket az ügyészség.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ