Cropped landscape
Belföld
Hitler eszméit idézte a Jobbik jelöltje
2018-02-1207:32
budai lóránt, jobbik, hitler, szálasi
Szálasit és Hitlert állította követendő példának a Jobbik jászsági képviselőjelöltje. Budai Lóránt már évekkel ezelőtt náci gondolatokat osztott meg közösségi oldalán, Szálasit pedig Magyarország nemzetvezetőjének tartotta. Pócs János helyi fideszes képviselő szerint fájdalmas és tanulságos, hogy a néppártivá maszkírozott Jobbik ilyen képviselőt indít a választáson - írja a Magyar Idők.
 „Ha egy nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet” – többek közt ezt az Adolf Hitlertől származó mondatot osztotta meg közösségi oldalán a Jobbik jászsági képviselőjelöltje.

Budai Lóránt néhány évvel ezelőtt kevésbé volt néppárti, sokkal inkább vallott náci eszméket. A másik idézet, amelyet követőivel, ismerőseivel megosztott, az általa Magyarország nemzetvédőjének nevezett Szálasi Ferenctől származik.

„A belső ellenség mindig kíméletlenebb, aljasabb, becstelenebb, könyörtelenebb, galádabb, erőszakosabb és véresebb, mint a külső. És mindezt a tulajdonságait nem nyíltan hordja, hanem burkolja vallásosságba, nacionalizmusba, felebarát-szeretetbe, hazaszeretetbe, mindenbe, csak hogy célját elérje. A külső ellenség mindig nyílt.”

A Jászság fideszes országgyűlési képviselője megdöbbentőnek tartja, hogy a jobbikos politikus közösségi oldalán Hitler- és Szálasi-idézeteket osztott meg. Pócs János közleményében azt írja: „A Magyarország Nemzetvezetője (sic!) aláírásból nyilvánvaló, hogy a posztoló egyet is ért azok tartalmával.”

 Politikusi pályám során sok ellenféllel kellett megküzdenem, és a legjobb tudásom szerint, tiszta eszközökkel igyekeztem elérni céljaimat. Visszautasítom, hogy helyi közéletünk bármely szereplője emberellenes, gyilkos ideológiákat népszerűsítsen. Úgy tűnik, hogy a Jobbikot folyton kísérti saját nemzeti radikális, helyenként antiszemita vagy rasszista múltja – mondta Pócs János.

Nem véletlen, hogy Vona Gábor rendre próbál megszabadulni a stigmáktól, amikor azt állítja, tőle biztosan senki nem talál antiszemita idézeteket. Pedig a politikus maga mondta 2013 telén, hogy lemondana a Jobbik elnöki posztjáról, ha kiderülne, hogy zsidó származású.

Ugyanekkor állt elő azzal is, hogy fontos volna vizsgálni a párt felső vezetésének származását. Egy hónappal később írta ominózus levelét Ilan Mór izraeli nagykövetnek, amelyben közli: ő soha nem lesz Izrael kutyája.

Vona 2012-ben és 2014-ben is demonstrált az izraeli nagykövetség előtt a cionista népirtás elleni tiltakozásul, és a zsidó állam bojkottjára szólított fel.

A Jobbik néppártosodási folyamatában feltehetően Kulcsár Gergely korábbi nyilatkozatai és tettei jelentették a legtöbb akadályt, a debreceni politikus le is került az idei egyéni jelöltek listájáról.

Emlékezetes: a jobbikos képviselő volt az, aki beleköpött a Duna-parti holo­kauszt-emlékmű cipőibe, később horogkereszttel kívánt boldog ünnepeket.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ