Belföld
Czeglédy-ügy: Mindenki megkapja a teljes fizetését
2018-02-1218:39
Czeglédy Csaba, mszp, Szombathely, diákszövetkezet
Február végéig kérhetik kárpótlásukat az államtól a Czeglédy-ügy károsultjai. Az érintetteknek dokumentumokkal kell igazolniuk, hogy mikor, mennyit és hol dolgoztak Czeglédy Csaba céghálózatán keresztül. A kormány úgy döntött, hogy mindenki megkapja az elmaradt teljes fizetését.
Tavaly novemberben, a parlament határozatban kérte a kormányt, hogy segítsen a Czeglédy-ügyben érintett, kifizetetlen diákokon és nyugdíjasokon. A kárrendezési kérelmet most a lakóhelyhez legközelebbi kormányhivataloknál nyújthatják be az érintettek.
A kárigényt igazolni kell, a dokumentumban benne kell lennie, hogy az igénylő hol, mikor és mit dolgozott Czeglédy Csaba cégének.
 Az, aki nem tudja ezeket a papírokat felmutatni, büntetőjogi felelősségének tudatában írásban vagy szóban is nyilatkozhat. Fiák István, a DiákÉSZ elnöke az ECHOTV-nek elmondta, hogy egyelőre még csak becsülni lehet, hogy a kártérítés hány embert érint.
A károsultak számát tekintve nekünk csak saját becslésünk van ebben. A károsultak Facebook oldalán meglévő számból tudunk kiindulni, ez nagyjából ezer fő. De csak a diákokról van szó ezer fő nagyságrendben. A kormánynak köszönhetően nem csak a diákok, hanem a nyugdíjasok illetve a felnőtt kölcsönzött munkavállalók is kártérítésre jogosultak.
- mondta az elnök.

A kárrendezési igényt február végéig fogadják el a kormányhivatalokban. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ