Cropped landscape
Belföld
Juhász Péter elismerte, hogy dulakodott volt élettársával
2018-02-1012:55
A TV2 Tények megszerezte a bírósági peranyagot és a gyámügyi osztály dokumentumait is. Ezek szerint az Együtt elnökénél a gyerekeire veszélyes közegészségügyi viszonyok voltak és előfordult, hogy Juhász a gyerekei előtt drogozott. Az iratok szerint Juhász Péter brutálisan megütötte gyermekei édesanyját. 
A TV2 Tények megszerezte a bírósági peranyagot és a gyámügyi osztály dokumentumait is – írja az Origó a hírműsor alapján. Az iratok szerint a politikus évekig terrorizálta volt élettársát mielőtt megverte. 
48 kg voltam, lenyomott a kanapéra és rám térdelt és megütött, már akkor feldagadt. Aztán nyugtatót és altatót adott, és még egy éjszakát ott töltöttem. Menstruáltam, ruhástul bőgtem, térdig véres voltam... nem tudtam felkelni
- olvasható a Tények birtokába került egyik dokumentumban. 

A peres felek közötti kapcsolat már jóval az elköltözést megelőzően megromlott, a felperes gyakorlatilag éveken keresztül élt az alperes verbális bántalmazása, érzelmi zsarolása, valamint folyamatos pszichés elnyomása alatt, amihez még egy nagyfokú anyagi bizonytalanság is társult.
A politikus nem csak egykori élettársával volt erőszakos, de a nő jogi képviselőivel is. Az asszony új párját pedig rendszeresen fenyegette. Közvetetten a gyerekeit is folyamatos lelki nyomás alatt tartotta. Az iratok szerint a gyerekeket a politikus többször megpróbálta elrabolni. 2017 augusztusában az édesapjuknál töltöttek egy hetet, azonban arra az időpontra, amikor gyermekeit vissza kellett volna vigye édesanyjukhoz, az Együtt politikai tüntetést szervezett. Ezzel ellehetetlenítve az utazást.

Korábban a Bors számolt be arról, hogy a politikus bő egy éve összeverte volt élettársát. A peranyagban az akkorra már az idegösszeomlás szélére került asszony részletesen beszámolt a történtekről. Állítása szerint annyira megromlott a kapcsolatuk a szakítás után, hogy már szóba sem állnak egymással, ráadásul, amikor 2016 végén karácsonyra a nő a három gyerekkel hazalátogatott, az Együtt politikusa napokra bezárta volt élettársát annak lakásába azzal az indokkal, hogy meg kell beszélniük az életüket. Közben nyugtatókkal begyógyszerezte az asszonyt, sőt meg is verte, amikor a gyerekek anyja nem tudott/akart neki elszámolni az idejével, illetve nem volt neki hajlandó rátenni a kezét az ujjlenyomat-olvasóval működő telefonra.

A gyerekek csak kényszerből beszéltek az apjukkal, tetvesek lettek nála 

Juhász Péter az előzetesen mindkét fél által elfogadott szerződést is felbontotta, ami megszüntette annak lehetőségét, hogy a gyerekek és édesanyjuk továbbra is külföldön éljenek. A hirtelen költözés miatt az asszonynak 3 600 fontot azaz mintegy 1 200 000 forintot kellett volna fizetnie. Az asszony a három gyerekkel végül mégsem ezért költözött Magyarországra, hanem mert az édesanyja súlyos beteg lett. Az Együtt elnökét azonban ez sem érdekelte, és elvitte a gyereket haldokló nagymamájuk mellől. Bár már Magyarországon éltek, a volt élettársnak néhány fontos irata még Angliában volt. Juhász Péter a rendőrség segítségével próbálta megakadályozni a londoni utat. 
 
A politikus az asszony beleegyezése nélkül a gyerekeket beíratta egy magyarországi iskolába. A gyerekeknek így évet kellett volna ismételniük, ám a csatolt pszichológiai vélemény szerint egy ilyen külső hatás maradandó károsulást okozhat egy gyermek fejlődésében. A nő szerint Juhász Péter csak ki akarta sajátítani a gyerekeket, ugyanis egyébként semmilyen módon nem vett részt a nevelésükben. Egy az édesapjuknál töltött héten a gyerekek tetvesek lettek, a politikus azonban nem volt hajlandó tetűfésűt sem venni arra hivatkozva, hogy ő „ilyenekbe nem fektet." A pszichológiai szakvélemény szerint a gyerekek csak kényszerből tartották a kapcsolatot apjukkal. 

Drogozott a gyerekei előtt az Együtt elnöke

Az iratokból kiderül az is, hogy Juhász Péter rendszeresen fogyaszt kábítószert. A politikus mindig is félt a szomszédok és a szavazók véleményétől, ezért többnyire zárt helyeken - a lakásban, kocsiban, sőt gyakran a gyerekei társaságában - szívott marihuánát. Az irat szerint egyszer még saját magát is feljelentette az illegális szer fogyasztása és birtoklása miatt. 

Juhász mára elismerte, hogy egy órán át "dulakodtak", amiben élettársa megsérülhetett  

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Indexnek azon kérdésére, hogy került-e közben fizikai kontaktusba a keze volt élettársa arcával, elmondta, hogy ez egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést 48 kilós partnere.

TV2 Tények/Origó/Bors
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ