Cropped landscape
Belföld
Civil kör: Az oktatási körülményeket tekintve jólétben élnek a magyar fiatalok
2018-02-1019:40
Nyolc ellenzéki párt is aláírta azt az oktatási minimumot, amit a Tanítanék Mozgalommal együtt fogalmaztak meg. Volt egy diáktüntetés, ahol Vekerdy Tamás pszichológus is hallatta a hangját, képletesen írt egy levelet, amelyet fel is olvastak. Írásában kiállít a szabadságért, jelezte nem hisz a diktatúrában, hiszen csak szabad tanárok, szabad emberek nevelhetnek szabaddá váló embereket. Később pedig nemzetpusztítónak nevezte a magyar oktatást. Többek között erre a témára is reagáltak a Civil kör című műsorunk vendégei. 
Lomnici Zoltán alkotmányjogász úgy gondolja, habár nem tudja bizonyítani állításait, de szerinte a tüntetés egy szervezett akció volt, amelyet nem kizárt, hogy külföldről finanszíroztak. Úgy véli felmerülhet annak a lehetősége is, hogy a Soros-hálózat kiképezte ezeket a szervezőket, akik adott esetben nyíltan, arccal vagy hátulról támogatják a folyamatot. Erre a miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy minden jó és szép, csak az időzítés gyanús – tette hozzá. 

Ferencz Orsolya űrkutató, az ELTE főmunkatársa hozzátette: Akkor lehet később egy szakmában valaki kiemelkedő, nyilván saját tehetségét is fejlesztve, ha lexikális tudással felfegyverkezve indul neki a pályának. 

Trombitás Kristóf blogger: 
Meghallom ezt a szót, hogy túlterhelés és a nyavalygás kultúrája jut eszembe, amelyben manapság élünk. Az én nagyapám nemzedékének még kötelező latin volt, sokkal komolyabb reál tantárgyi követelmények, memoriterek. Teljesen más követelmények voltak, sokkal magasabb elvárások a diákok felé, amik manapság elképzelhetetlenek, amikor a 25 százalékos érettségi, ma már elégséges jelent. Olyan szerencsében és jólétben élnek a magyar közoktatásban tanulók, ha csak az oktatási körülményeket nézzük, összehasonlítva egy hat-hét évtizeddel ezelőtti állapottal, egyszerűen az ember nem érti, hogy mi a probléma.
A TELJES ADÁS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Civil kör
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ