Cropped landscape
Belföld
Kenőpénz elfogadásával vádolják Botkát
2018-02-0920:03
botka lászló, szeged, f.a.
Csütörtökön robbant a hír, hogy 250 millió forintot kért zsebbe Botka László és Toller László azért, hogy tető alá hozzanak egy ingatlanüzletet Pécsett. F. A. a német ingatlanbefektető cég magyarországi megbízottja a Napi aktuális című műsorban árult el újabb részleteket az ügyről.
F. A. elmondta, hogy az ügylet kezdetben hivatalos módon zajlott, mivel a németek transzparensen üzletelnek, de ők is rájöttek, hogy Magyarországon vannak és itt alkalmazkodni kell a helyi szokásokhoz. A pénzátadással kapcsolatban elmondta, hogy az első részletet ő maga vitte a Biarritz Étterembe, a többi részletet pedig más emberekre bízta, "mivel ezt csak kis részletekben lehet rendezni, nagyban nem". A férfi állítása szerint a pénzt a politikusok személyesen vették át.
Az üzletember azért most állt a nyilvánosság elő, mert 10 év után egy másik ügy most ért el a bírósági szakaszba. "Sajnos nem tudunk másképp védekezni, minthogy elmondjuk az igazságot" - tette hozzá.
A vallomását írásban is megtette, az anyag egyelőre az ügyvédjénél van, aki hétfőn nyújtja be a bíróságnak ezeket az iratokat.

Varga István, a férfi ügyvédje a Napi aktuálisban elmondta, hogy vallomás egyelőre nem hangzott el a bíróságon, mivel a bíróság "valamilyen furcsa módon úgy döntött, hogy nem tárgyalja ezt az ügyet, pedig semmilyen eljárási ok nem indokolta a tárgyalás áprilisra halasztását." Az ügyvéd idézett egy mondatot a bírótól, aki szerint "azért akart a védence vallomást tenni, mivel a média képviselői is részt vettek a tárgyaláson, de lehet hogy ez egy freudi elszólás volt". Az ügyvéd tudomása szerint a bíró nem tudhatta, hogy a védence mit szeretne mondani.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ