Cropped landscape
Belföld
Együttes ülést tart a magyar és a szerb kormány Budapesten
2018-02-0906:57
orbán, viktor, magyar, kormány, szerb, miniszterelnök, ana, brnabic
A kormányüléssel kapcsolatban Orbán Viktor magyar és Ana Brnabic szerb miniszterelnök ma kora délután sajtónyilatkozatot tesz az Országházban, majd a magyar-szerb üzleti fórum lezárásaként beszédet mondanak.
Hasonló kormányzati csúcstalálkozót legutóbb 2016 novemberében rendeztek a dél-szerbiai Nisben. Orbán Viktor akkor azt mondta: az elmúlt években a magyar-szerb gazdasági együttműködés politikai feltételeit megteremtették, most itt az ideje gyakorlatiasnak lenni, hogy mindkét országot szolgáló beruházások jöjjenek létre. Az üzleti fórumon pedig arról beszélt, hogy a jövő, az üzlet, a profit és a gazdasági lehetőségek Közép-Európában vannak, a következő évek nagy sikertörténete Közép-Európa, a visegrádi országcsoport lesz, itt vannak és lesznek az igazi nagy gazdasági lehetőségek, amelyekhez Szerbia is kapcsolódhat.
Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar kormány közép-európai szövetségépítésben gondolkodik, ilyen politikát folytat, és ebbe a sorba illeszkedik a magyar-szerb kormányülés is. Orbán Viktor és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hétfőn a kormányzati csúcstalálkozóról is egyeztetett Budapesten. A megbeszélésen kiemelték: a két ország együttműködése folyamatosan mélyül, és egyre konkrétabbá válik, egyre több területre terjed ki. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ