Cropped landscape
Belföld
Terc: A béke mára már fontosabb lett az igazságnál
2018-02-0817:46
Terc, Szánthó Miklós, Kovács István, Alapjogokért Központ, Európai Unió, kereszténység
Az Európai Unió alapító atyáinak célkitűzése az európai egység valamiféle létrehozásával nyilvánvalóan abból származott, hogy a második világháború szörnyű traumája után egy békés Európát hozzanak létre. A nyugat-európai gondolat szerint ennek a békének kell minden alárendelni. Abban a korszakban ez teljesen rendben volt – fejtette ki Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója az ECHO TV Terc című műsorában. 
Megítélése szerint, az EU alapító atyáinak szándékával ellentétben mára odáig fajult az antikeresztény vagy antikonzervatív habitus az unió jogalkotásában és politizálásában, hogy a keresztény meggyőződéssel szemben semmiről sem szabad kimondani, hogy valami jó vagy valami rossz.

Mert, ha valamiről kimondjuk, hogy rossz vagy bűnös, akár keresztény erkölcsi alapokon, akkor valakinek meg fogjuk sérteni az érzékenységét. Mondja a politikailag korrekt kánon
- magyarázta Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ igazgatója hozzátette, e szerint a gondolkodásmód szerint az igazság kevésbé fontos, mint valakinek az érzékenysége. 

Robert Schuman, vagy Paul Henri Spaak békevágyból eredő gondolatvilágából mára az lett, hogy a béke az igazságnál is fontosabbá vált, és inkább elhallgatjuk az igazság kimondását, csak béke legyen, csak senkit ne sértsünk meg. Ez a gondolati kör már nagyon távol áll a keresztény erkölcsi koncepciótól
- fejtette ki.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.

ECHO TV - A nemzet hangja - Terc
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ