Cover
Belföld
Még kérdéses, kit indít Gyöngyösön az MSZP
2018-02-0807:50
A liberális párt vezetője, Fodor Gábor miatt távozik az MSZP-ből Gyöngyös polgármestere. Hiesz György helyett ugyanis azt tervezik, hogy a gyöngyösi születésű Fodor Gábort indítanák. Őt tartják ugyanis esélyesnek a győzelemre. Molnár Gyula szerda délután is a hevesi megyeszékhelyen egyeztetett, de úgy tudni csak tovább nőtt a feszültség. 
Elsírta magát Gyöngyös szocialista polgármestere, miközben arról beszélt a közösségi oldalán kitett videóban, hogy visszalép az országgyűlési képviselői jelöléstől, és kilép az MSZP-ből.    
Bocsánat, hogy kicsit elérzékenyültem (…) alapító tagja voltam, sok mindennek az elindítója, de van egy szakaszhatár amit az ember nem akar követni meg átlépni
– közölte a politikus. Hiesz György azt is mondta, hogy az MSZP-ben többen is vannak, akik nem akarták, hogy ő legyen továbbra is az országgyűlésiképviselő-jelölt. A szocialista párt ugyanis úgy tervezi, hogy Fodor Gábort, a Magyar Liberális Párt elnökét indítja Gyöngyösön. 

Az MSZP-s Molnár Gyula - szavai szerint - sajnálattal vette tudomásul Hiesz György távozását. A pártelnök ugyanakkor azt is mondta: még nem döntötték, hogy valóban a liberális Fodor Gábort indítják Gyöngyösön.  
Nevet nem fogok tudni most mondani, mert a taggyűlés fog erről dönteni, aztán nyilván majd ezt gyorsan jóváhagyjuk, de biztosan gondolom, hogy az MSZP és a Párbeszéd fog jelöltet állítani, tehát lesz saját jelöltünk abban a körzetben
– jelentette ki a pártelnök. 

Sajtóhírek szerint az MSZP azért tartja esélyesnek Fodor Gábort a heves megyei településen, mert a liberális párt elnöke Gyöngyösön született. 1994-ben pedig SZDSZ-es jelöltként mandátumot tudott szerezni. Fodor Gábor politikustársa, Sermer Ádám annyit mondott, hogy nem ők tehetnek a gyöngyösi polgármester visszalépéséről. 

A gyöngyösi körzet egyébként nemcsak a liberálisoknak és a szocialistáknak fontos: itt méretetti meg magát a szintén helyi születésű Vona Gábor, aki 2014-ben lemaradt a fideszes jelölt mögött. 

A Jobbik elnöke korábban az ügy kapcsán azt mondta: számára nem Fodor Gábor, hanem sokkal inkább a fideszes Horváth László jelent kihívást. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja - híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ