Cover
Belföld
Kitér a kérdések elől a Jobbik
2018-02-0806:45
Rendkívül szűkszavúan válaszolt Toroczkai László a Jobbik alelnöke, amikor Vona Gábor arab-iszlám kapcsolatairól kérdezték. Toroczkai László szerint, mivel a Jobbik egy kormányzásra készülő párt, ezért megteheti hogy tárgyaljon arab országokkal. A többi kérdésre viszont nem válaszolt, csak annyit közölt, hogy forduljunk a sajtóosztályhoz.
Vona Gábor egy, a múlt hónapban nyilvánosságra hozott felvételen arról beszél, hogy senkitől nem félnek, csakis Allahtól. Azóta több videó is előkerült, amelyeken a Jobbik elnök az iszlám hitet méltatja .
A globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár
– hallható az egyik felvételen. 

A politikus ennél is messzebb ment, amikor arról beszélt, reméli, hogy minél előbb távozik hazánk az Európai Unióból. Később pedig egy történetet mondott egy isztambuli cipőárusról is, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla. 

Szerettük volna megkérdezni a jobbikos Szilágyi Györgyöt Vona Gábor iszlámmal kapcsolatos kijelentéseiről, de nekünk nem akart válaszolni. Hiába kérdeztük a Jobbik alelnökét, Toroczkai Lászlót is Vona Gábor törökországi turnéjáról és az ott tett kijelentésiről, de a Jobbik alelnöke csupán arra hívta fel a az ECHO TV riporterének figyelmét, hogy Vona Gábor több évvel ezelőtt járt Törökországban, majd a sajtóosztályhoz küldött minket. 
Ugyanebben a témában viszont egy másik médiumnak már válaszolt és kijelentette: mivel a Jobbik egy kormányzásra készülő párt, ezért a párt vezetéséből bárki megteheti, hogy tárgyaljon arab országokkal. 
Bertha Szilvia szerint Vona Gábor rengeteg hibát elkövetett
„Távozzon Vona és a teljes sleppje!”

A Jobbikból korábban kilépett Bertha Szilvia azt mondta: Vona Gábornak távoznia kell a párt éléről. Szerinte ugyanis az iszlámról tett kijelentései elhiteltelenítik egy magát kereszténynek mondó párt vezetőjeként. 

Meggyőződésem, hogy a Jobbik egy akkora érték, amelynek a megőrzése egy módon lehetséges hogyha Vona Gábor és az őt támogató és ezt az irányvonalat támogató teljes slepp átadja a helyét a valódi jobbikos értékrendet képviselőknek
– nyilatkozta az ECHO TV-nek a volt jobbikos politikus. 

Bertha Szilvia szerint a pártelnök sok hibát elkövetett és az elmúlt nyolc év bebizonyította, hogy alkalmatlan arra a feladatra, amivel megbízták. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ