Cropped landscape
Belföld
A Defend Europa a Metoo kampány mintájára hozta létre a 120 decibel kampányt
2018-02-0820:03
bódi ábel, defend europa, kerítés, illegális migráció
Sikeres kampányon van túl a Defend Europa nevű szervezet, akik egy "valódi metoo" kampányt hoztak létre 120 decibel néven. A céljuk, hogy felhívják a figyelmet az európai nőket ért migránsok általi zaklatásokra. A témában Bódi Ábel, a Defend Europe szóvivője volt a Napi aktuális vendége.
A mozgalom németországi tagjai jobban érzik a veszélyt, mivel folyamatos zaklatásnak vannak kitéve. "Nem maradhatunk tovább csendben" - szögezte le a szervező, aki hozzátette, hogy Európában van egy valódi metoo, ami a kultúrák összeegyeztetéséből adódik. A videó pár nap alatt elérte a milliós nézettséget, annak ellenére is, hogy a YouTube először letiltotta a videót.
Nem tudják elhallgattatni a politikusok a saját országaik állampolgárait, egyre többen írják le a személyes történetüket.

A migránsokat a Földközi-tengerről Líbiába visszahajóztató civil szervezet magyarországi szóvivője szerint az ők nem pályázhatna EU-s pénzekre, mivel a szervezet számláit sok esetben zárolják Nyugat-Európában. A Defend Europe soha nem kapott EU-s támogatást, a szóvivő szerint egyszerűen nekik nincs esélyük ezeken a pályázatokon. A szervezetet a tagok finanszírozzák, illetve azok, akik támogatják a szervezők céljait.
A szervezet a keleti határzár megerősítéséért kampányol, mivel az új migrációs útvonal nagy eséllyel a Fekete-tengeren keresztül vezet majd - mondta Bódi Ábel, aki szerint ha Románia nem cselekszik időben, akkor meg kell építeni a keleti határokon a kerítést.
A szóvivő elmondása szerint a Defend Europe óriási ellenszélben működik, minden fronton támadásnak vannak kitéve, itthon pedig a baloldali média nem mutatja be bizonyos akcióikat. A többi migrációtámogató szervezettel is folyamatosak a konfliktusok.

Tavaly a Defend Europa lebuktatta a különböző NGO-k hajóit, akik a szabályokat megszegve, kivilágítva segítették az embercsempészek munkáját, hogy könnyebben odataláljanak a hajóikhoz.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ