Cropped landscape
Belföld
Éger István: Magyarország történelmi lehetőség előtt áll
2018-02-0720:55
éger istván, orvosi kamara, béremelés
Magyarországon jóval a fejlett országok átlaga felett nőttek az egészségügyi ráfordítások, amiben döntő szerepe van az egészségügyi béremeléseknek is az OECD felmérése szerint. A dokumentum megállapításai szerint a 2010 előtti hétéves időszakban csak Magyarországon csökkentek az egészségügyi ráfordítások, minden más országban valamilyen mértékben nőttek. A témában Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke volt a Napi aktuális vendége.
2016 őszétől a mai napig a szakorvosok alapbére átlagosan 70 százalékkal nőtt, ami az elnök szerint óriási szám. "De ha megnézzük, hogy honnan indult, akkor elszomorodunk, mivel a 70 százalékos emeléssel sem értük el a szlovák szakorvosi kezdőbér szintjét" - mondta Éger István.
Magyarország történelmi lehetőség előtt áll, kérdés, hogy él-e vele, ugyanis minden esély megvan arra, hogyha megvan a politikai akarat, akkor a következő négy évben olyan bérszintet érjünk el, hogy az orvosok ne akarjanak külföldre menni, hogy megszűnjön a paraszolvencia, illetve fontos lenne az is, hogy elkezdjenek visszaszivárogni az orvosok a magánszférából. Ez legfőképp bérezés kérdése
- tette hozzá.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a beteg oldaláról az egészségüggyel kapcsolatban nem az a legnagyobb gond, hogy milyen a vakolat vagy mit adnak enni, hanem hogy van-e elég ember, aki gyógyítja és ápolja őt jó szinten és szeretettel. Ebben a tekintetben van szükség paradigmaváltásra - szögezte le Éger István.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.

ECHO TV - Nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ