Cropped landscape
Belföld
Angard: Az MSZP kulturális jellegzetessége a széthúzás
2018-02-0719:17
angard, vagyonnyilatkozat, gyurcsány ferenc, Lévai Katalin, Böcskei Balázs, Tóth Csaba, gajdics ottó, G.Fodor Gábor
Egy moderátor: Dobos Marianne. Négy vitapartner: A pást baloldalán: Böcskei Balázs és Tóth Csaba - a jobboldalon: Gajdics Ottó és G. Fodor Gábor.
Több téma: Lassan egy hete nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok, ezekben aztán mindenki talált valami kifogásolni valót. Gyurcsány Ferenc osztrák bankszámlán parkoltat egy nagyobb összeget, amit nem vallott be, mondjuk szerinte nem is kell azt külön feltüntetni. Új erő tűnt fel az ellenzéki térfélen: többen azt mondják, hogy Lévai Katalin exminiszter pártja csak tovább aprózza az amúgy sem stabil baloldalt.

Kérdés? Az nincs. Mert az nem kérdés, ezt látni kell!

Gyöngyösön az történik, hogy egy elismert, beágyazott, a helyileg kevés szocialista vidéki polgármesterek egyikét, a töredékszavazatok szempontjából pedig az egyik legjobb jelöltet egyszer csak lecserélik Fodor Gáborra, akit egyébként legutóbb Gyöngyösön tönkrevertek és úgy távozott abból a választókerületből - mondta Böcskei Balázs, hozzátéve,  nem igazán érti mit jelent ma a Magyar Szocialista Párt szövetségi politikája és mit jelent Fodor Gábor szerepeltetése a szocialisták listáján.

Gajdics Ottó szerint egyszer kiderül, hogy mi volt az igazi konfliktus Hiesz György, Gyöngyös szocialista polgármestere lemondásának hátterében. A Magyar Idők főszerkesztője húzósnak nevezte, ha esetleg máshol is hasonló történne a folytatásban, és más is könnyek közt lépne vissza az országgyűlési képviselői jelöléstől az MSZP-ből.
 
Mindig az MSZP-ben vannak ilyen ügyek - jelentette ki Tóth Csaba. Úgy látja, a szocialisták nem tudtak létrehozni egy olyan helyzetet, hogy ne legyenek ilyen reakciók, amikor valakinek nincs befutó helye. Idesorolta, Botka László, Medgyessy Péter és Bárándy Gergely távozását is. Tóth Csaba hozzátette, az MSZP egyszerűen képtelen összezárni.
 
Az MSZP-nek mindig volt egy karaktere, ha négyen vannak benne, akkor öt felé futnak - fogalmazott G. Fodor Gábor. Aki szerint ez a frakciózás, széthúzás, ki kivel van, ki hogyan szorítja ki a másikat, mindig egy jellegzetessége volt kulturálisan is a Magyar Szocialista Pártnak.
 
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard

A TELJES BESZÉLGETÉS
IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ